Chiazaden, superaanbieding: zak van 20 kg voor 100,-- !

prijs
€ 100
datum plaatsing
04-12-16
conditie
nieuw
adverteerder
Will
type
aangeboden
adverteert sinds
24-01-2012
plaatsnaam
Amersfoort
telefoon
06 14369409
gezien
4 x
snelcode info
1261878

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

De aanbieding vanwege einde verkoop. Eenmalig, nog een paar zakken in voorraad.

Deze kleine geconcentreerde voedingsbommetjes bevatten 8x meer Omega-3 dan zalm, 25% meer vezels dan lijnzaad, 30% meer antioxidanten dan blauwe bessen, 15x meer magnesium dan broccoli, 6x meer calcium dan melk en 3x meer ijzer dan spinazie. Ze zijn niet alleen extreem voedzaam maar hebben ook een neutrale smaak. Daarom kun je ze overal doorheen doen, een salade bijvoorbeeld of een fruitsapje. Of in een blik spinazie, wat jij wil. Deze zaadsoort neemt tot 9x zijn eigen gewicht in vocht op. Daarom laat je deze zaadjes meestal eerst 10 minuten weken in water. Hierdoor wordt het een soort gel die je lichaam niet alleen voedt, maar ook hydrateert. Wat trouwens ook een voordeel is: Chia zaden hoeven niet eerst vermalen te worden om door het lichaam te worden opgenomen, zoals bij bijvoorbeeld lijnzaad wél het geval is.
De snelste en eenvoudigste manier om chiazaad te eten is om een eetlepel chiazaad in een glas warm water te roeren een nachtje laten staan en daarna toe te voegen aan een eiwitshake, yohurt, kwark, fruit om net wat u gewend bent om mee te ontbijten
Chiazaad kan ook toegevoegd worden aan jam, notenspread, pindakaas, muelsi, ontbijtgranen, sauzen, soepen, enzovoorts.

Chiapudding
De zaden in rijstmelk weken. Twee eetlepels chiazaad is genoeg voor een kommetje pudding. De zaden in een kommetje met twee eetlepels geraspte kokos en een halve kop (125ml) rijstmelk. Na zo'n 15 minuten roer ik even door de pudding om klonten te voorkomen. Je merkt dan al hoe de zaden zacht worden en het vocht opnemen. Bij voorkeur laat ik de zaden een hele nacht weken in het vocht. De volgende ochtend even flink roeren door de pudding en eventueel meer melk toevoegen als de pudding te dik is geworden. Voeg naar smaak agavesiroop toe. Schil en snijd een mango in stukjes en roer deze door de pudding. Smullen maar!

Eiwit – chia ontbijt
1 eetlepel chiazaden
1 kopje water
1 kopje zachtfruit
1 maatschep eiwitpoeder of kwark of yoghurt
1 banaan
Alles in een maatbeker en met staafmixer romig mixen
Eet smakelijk

Ontbijt met havermout en chiazaden

- 2 eetlepels gemalen chia zaden
- ½ kopje havermout
- 1 theelepel zonnebloempitten
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel gember (gemalen)
- zout, naar smaak toe te voegen
Bereidwijze:
Meng alle ingrediënten in een kom, en overgiet met kokend water. Zorg ervoor dat u goed roert, want de chia zaden hebben de gewoonte om samen te klitten. Roer gedurende enkele minuten tot u merkt dat alles wat dikker wordt. Snij gerust nog een banaan in stukjes of voeg wat gedroogd fruit toe, indien u wenst

Chia limonade
Doe 2 theelepels Chia zaad in een glas met appelsap. laat dit 1 uur staan in de ijskast. Voeg daarna 2 theelepels citroensap toe en ijsblokjes.

Deel deze advertentie met:
|