John Follain - Carlos de jakhals

prijs
€ 2
datum plaatsing
12-11-16
conditie
gebruikt
adverteerder
Helga
type
aangeboden
adverteert sinds
02-04-2014
plaatsnaam
Geertruidenberg
telefoon
0620229492
gezien
1 x
snelcode info
5602027

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Twintig jaar lang liet Ilich Ramirez Sanchez, beter bekend als Carlos de jakhals, een spoor van ware terreur achter zich: vliegtuigkapingen, moorden, bomaanslagen, gijzelingen, bloederige verminkingen... Tegen de juiste prijs voerde hij iedere opdracht met precisie uit en werd hij 's werelds meest gezochte terrorist.

Hoe is het mogelijk dat deze meedogenloze killer tot vijf jaar geleden uit de handen van de internationale opsporingsdiensten wist te blijven? Is het waar dat hij samenwerkte met verschillende geheime diensten? Is het zo, dat zelfs regeringen, waaronder ook 'respectabele', forse sommen . geld aan hem betaalden om tegenstanders uit de weg te ruimen? Was hij inderdaad bevriend met kolonel Kadhafi en had hij 'goede contacten' in het Kremlin? Werd hij een legende, mede dankzij het grimmige schaakspel tussen angstige regeringen in de Koude Oorlog?

Kortom: rond Carlos de Jakhals is veel gespeculeerd; niet voor niets stond hij model voor de 'killer' in diverse thrillers van o.a. Robert Ludluni en Frederick Forsyth.

John Follain volgde het spoor van deze ongrijpbare legende vanaf zijn jeugd in Venezuela, naar Cuba, Moskou, Parijs, Oost-Berlijn en het Midden-Oosten en vertelt het complete verhaal van intriges en chantage, waardoor Carlos jarenlang kon overleven. Hij ontrafelt hoe Carlos met steun van afwisselend Libië, Syrië, Oost-Duitsland, de Sovjet-Unie en Cuba uit handen van de overheden wist te blijven en zo de reputatie kreeg van meest ongrijpbare terrorist ter wereld.

Ook vertelt John Follain hoe de CIA en de Franse geheime dienst zichzelf een 'license to kill' verschaften in hun pogingen om de terreur van Carlos een halt toe te roepen; en hoe verraad en wraak hem uiteindelijk ten val brachten.

Deel deze advertentie met:
|