Toerclub Nieuwleusen

prijs
€ 0
datum plaatsing
03-03-17
conditie
gebruikt
adverteerder
TCN
type
aangeboden
adverteert sinds
06-02-2011
plaatsnaam
Nieuwleusen
telefoon
n.v.t.
gezien
32 x
snelcode info
701799

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Toerclub Nieuwleusen (TCN) is opgericht op 12 december 1977. De club werd destijds opgericht door een aantal enthousiaste fietsers met de naam Klinge Trappers. In 1980 werd de naam gewijzigd in Toerclub Nieuwleusen met zowel leden uit Nieuwleusen, Staphorst en Rouveen, alsmede ook uit de omgeving hiervan. De toerclub is aangesloten bij de Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU). De toerclub telt momenteel 180 enthousiaste leden. TCN is inmiddels een volwassen vereniging en kent een racefietsafdeling, een damesafdeling (ca. 30 leden) en een ATB afdeling (ca. 50 leden).

De toerclub is traditiegetrouw enthousiast in beweging met het gezamenlijk fietsen van tochten, zowel op de weg (racefiets) als in het bos (ATB). Tijdens de wekelijkse clubritten op de weg op de zaterdagmiddag fietsen wij in vier groepen met verschillende gemiddelde streefsnelheden: een A-groep fietst met een gemiddelde snelheid van meer dan 34 km/uur, een B-groep met een snelheid van 32 km/uur, een C-groep met een gemiddelde snelheid van 30 km/uur en een D-groep met een gemiddelde snelheid van 28 km/uur. Binnen een groep staat het motto "samen uit, samen thuis" hoog in het vaandel. Wekelijks vertrekken wij om 14.00 uur vanaf de lagere school aan de Kanlaan in Punthorst. Elke zaterdag wordt er een andere route gefietst. Ook op de woensdagavond wordt er op de weg gefietst in 2 groepen (A- + B-groep en C- + D-groep). De dinsdagavond, om 19.00 uur vanaf de Punthorst, is speciaal en uitsluitend voor onze dames. Zij vertrekken in 2 groepen. Ook kent TCN een groep enthousiaste ATB’ers die het hele jaar (zomer + winter) ATB tochten fietsen. Deze tochten worden ofwel zelf georganiseerd (zomer + winter) of er wordt gezamenlijk dankbaar gebruik gemaakt van de NTFU veldtoertochtkalender (winter).

Daarnaast worden er door TCN ook toertochten en gezinsritten georganiseerd waar iedere "gewone" fietser aan kan deelnemen. Elk jaar op Hemelvaartsdag wordt de Rabo Dauwtraprit georganiseerd vanuit "Het Witte Peerd" in Nieuwleusen. Men heeft dan de keuze uit een tocht van 40, 80 of 120 km met een vertrek vanaf 07.00 uur. Eind augustus wordt de Sallandse Heuvelentocht georganiseerd, ook vanuit "Het Witte Peerd" in Nieuwleusen. Ook dan kan men kiezen uit de afstanden 40, 80 of 120 km. Beide tochten zijn volledig uitgezet met pijlen en de deelnemers ontvangen daarnaast een overzichtelijke routebeschrijving.

Voor meer informatie: www.toerclubnieuwleusen.nl

Deel deze advertentie met:
|
Goed voor lichaam en geest