de geschiedenis van de Concorde

prijs
€ 20
datum plaatsing
23-09-16
conditie
gebruikt
adverteerder
GJ
type
aangeboden
adverteert sinds
11-06-2013
plaatsnaam
Etten-Leur
telefoon
n.v.t.
gezien
3 x
snelcode info
2509261

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Beschrijving:
De supersonische Concorde was zowel figuurlijk als letterlijk een hoogvlieger in de verkeersluchtvaart. Het eerste vanwege de ontwikkelingskosten, 16 miljard in dollars van 2003, en het laatste vanwege de hoogte van 18 kilometer waarop het toestel met een snelheid van 2172 km/uur vloog.
Luchtvaartpublicist Henk Heiden beschrijft de rijke historie van de 'Dame van de lucht', zoals het vliegtuig dankzij haar ranke lijn ook wel werd genoemd. Die historie begon officieel in 1962 en loopt door tot de uitfasering van de Concorde in november 2003.
Naast de algemene geschiedenis wordt ook aandacht besteed aan het knaltapijt en het gebruik van de brandstof als koel- en trimvloeistof.
De ramp met de Franse Concorde uit 2000 wor dt uitgebreid belicht. Hierbij is ook de transcriptie van de laatste twee minuten van de cockpit-voicerecorder vermeld. Over de oorzaak van deze ramp hangt nog een wa asje van geheimzinnigheid, omdat de Franse en Engelse onderzoekers niet tot geheel eensluidende conclusies kwamen.

Een apart hoofdstuk is gewijd aan de Russische en Amerikaanse tegenhangers van de Concorde, de Toepolev TU-144 Concordski en de Boeing 2707. Van de Concordski zijn twee toestellen verongelukt.
Aan de betrokkenheid van Nederland met de supersonische verkeersluchtvaart is ook een hoofdstuk gewijd. Dat handelt over het verstopte Schiphol bij de eerste aankomst van de Concorde, tot de ban die de luchthaven later op het vliegtuig legde.
Rijk geïllustreerd is het hoofdstuk over de Concorde als reclame- en verzamelobject. Die betrokkenheid varieerde van Heineken-bier tot postzegels die nu 10.500 dollar waard zijn. Naast een supersonische chronologie is ook de status van alle (20) gebouwde Concordes opgenomen

Deel deze advertentie met:
|
Hobby Vrije tijd Uitgaan