Over ons

Voor vragen of informatie over dit lokale Koopplein klik hier voor de contactgegevens.

CENTRALE ORGANISATIE VAN KOOPPLEIN.NL

De formule van Koopplein.nl is gebaseerd op een landelijk dekkend netwerk van 265 lokale handelsplaatsen op internet. Licentiegever Koopplein.nl BV is gevestigd op Texel waar de pilot van het concept eind 2005 ook is uitgetest. Na vele tests van nieuwe toepassingen en met ondersteuning van professionele partners, is medio juni 2007 gestart met de werving & selectie van franchisenemers om de formule landelijk uit te rollen.

Initiatiefnemer Peter Dral (1959) werkte al meer dan 25 jaar in diverse mediadisciplines. Hij runde circa 18 jaar zijn eigen bedrijf Dral Media op Texel, een uitgeverij/ reclamebureau, waar hij leiding gaf aan 8 werknemers. Dit bedrijf hield zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling en exploitatie van buitenreclame, reclameprojecten, kabelkranten en internetformules. In 2002 verkocht Dral de bedrijfsactiviteiten van zijn uitgeverij/ reclamebureau. In het verleden was hij tevens journalist voor de Helderse Courant en regisseerde hij o.m. promotie- en instructiefilms voor bedrijven en instellingen. Tot begin 2006 was hij actief als freelance fotograaf voor o.m. het Noordhollands Dagblad. Per 1 januari 2011 heeft Dral zijn aandelenpakket verkocht aan de huidige directie.

De directie van Koopplein.nl BV wordt sinds 1 januari 2007 gevoerd door twee personen. Kees-Jaap van der Kooi (1966) is als algemeen directeur thans verantwoordelijk voor het administratieve- en financiële beheer & management. Door als zelfstandig ondernemer ruim 25 jaar verschillende (inter)nationale franchiseformules en andere samenwerkingsvormen te hebben geëxploiteerd, heeft hij veel praktische kennis en ervaring opgedaan. Ook is hij binnen diverse toonaangevende formules intensief bestuurlijk actief geweest. Deze persoonlijke ervaring ‘aan de andere zijde’ geeft hem goed inzicht in alle aspecten van franchising en andere samenwerkingsvormen.

Per 1 januari 2011 is Henk Meijer (1959) toegetreden als operationeel directeur van Koopplein.nl BV. Voor die tijd was hij al, sinds april 2009, in dienst van de formule als franchise- & formulemanager. Meijer heeft in zijn verleden op diverse plaatsen in de wereld gewerkt als sales director. Meijer heeft veel ervaring in het uitrollen van online- en mediaconcepten. Bij Koopplein.nl BV is hij onder meer verantwoordelijk voor de werving & selectie, opleiding en begeleiding van licentienemers.

Koopplein.nl zoekt in heel Nederland actieve ondernemers die zelfstandig een lokale digitale handelsplaats in hun gemeente willen exploiteren middels een eigen Koopplein. Uitgangspunt voor de licentienemers is een onderneming zonder personeel met kantoor aan huis. De centrale organisatie biedt ondersteuning en begeleiding in de vorm van o.m. een uitgebreid digitaal handboek, extranet KooppleinNet (met o.m. een forum, een bestandendatabase, nieuwsberichten, etc.), een starterscursus en aanvullende cursussen naar behoefte.

Voor informatie omtrent een exclusieve licentie:
Koopplein.nl BV
Henk Meijer
Postbus 63
1790 AB Den Burg
e-mail: henk@koopplein.nl
Telefoon 0222-322516
Mobiel 06-12251501

Bezoekadres:
Waalderstraat 2
1791 EC Den Burg

Je kunt voor jouw aanmelding gebruik maken van ons reactieformulier.