Draadkooi Specialist Chewies XL Kamerkennels SALE

prijs
€ 8,95
datum plaatsing
19-03-17
conditie
nieuw
adverteerder
Chewies nl
type
aangeboden
adverteert sinds
27-11-2012
plaatsnaam
Berkel en Rodenrijs
telefoon
0107952947
gezien
90 x
snelcode info
3139316

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Dieren en Toebehoren > Honden - Toebehoren > Hokken en Kooien

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden
 ● Beschikbaarheid: op voorraad
 ● Verzendkosten €: 2.5
 ● Levertijd (in dagen): 1

OMSCHRIJVING:
Draadkooi al vanaf €8,95 bij Chewies XL!

De aanschaf van een hondenbench en waar dient u hierbij allemaal op te letten?Een bench, oftewel kamerkennel en/of draadkooi is een metalen kooi die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel een bench helaas niet echt goedkoop in aanschaf is, loont de aanschaf ervan vaak toch de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is. Het gebruik van de bench maakt een mand overbodig. Een bench, oftewel kamerkennel en/of draadkooi is een metalen kooi die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel een bench helaas niet echt goedkoop in aanschaf is, loont de aanschaf ervan vaak toch de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is. Het gebruik van de bench maakt een mand overbodig.
 
Wat zijn nu de voordelen van het gebruik van een bench?

Uw hond zal zich prettiger voelen in de bench wanneer hij alleen thuis moet blijven. De bench is voor de hond een soort hol waarin hij veilig is, zoals honden in het wild ook een veilig hol hebben. De kans dat hij de de hele buurt bij elkaar jankt is daarom ook een stuk kleiner!

Uw hond krijgt de kans niet om "rottigheid" uit te halen terwijl u weg bent. Toch prettig natuurlijk wanneer u zeker weet dat uw hond zich niet tegoed zal doen aan uw bankstel of uw vloerbedekking!

Wanneer uw hond nog niet (helemaal) zindelijk is, vergroot het gebruik van de bench de kans dat het toch "droog" blijft terwijl u weg bent (ook s nachts!). Een hond zal namelijk zijn eigen hol niet graag bevuilen. Alleen in uiterste nood (en zo lang blijft u natuurlijk niet weg) zal de hond in zijn eigen bench plassen of poepen. Niet alleen scheelt u dit een hoop dweilen; het is ook belangrijk dat het proces waarin het een gewoonte wordt om alleen buiten te plassen en te poepen niet te doorbreken. Ideaal bij de zindelijkheidstraining van een puppy.

Voordat u de hond in de bench opsluit wanneer hij alleen thuis moet blijven, moet u ervoor zorgen dat de hond de bench als een prettige, veilige, ligplaats gaat beschouwen. U zet de bench in de woonkamer, op een tochtvrije plek. Het liefst op een plek van waaruit de hond de kamer goed kan overzien (de meeste honden vinden dit prettig). In de bench legt u een deken of kussen, zodat de ondergrond aangenaam is om op te liggen.

Om de hond te wennen aan de bench geeft u hem een lekkere kluif die hij in de bench op mag eten of een gevulde Kong. Het deurtje van de bench blijft open, maar als de hond zijn kluif of KONG wil meenemen naar een andere plek brengt u hem rustig terug naar zijn nieuwe "plaats". Dit houdt u een aantal dagen vol; iedere kluif of ander lekkers die de hond krijgt laat u hem in de bench opeten. U kunt het beste pas doorgaan met de volgende stap wanneer de hond geen aanstalten meer maakt om zijn kluif mee te nemen naar een andere plek, maar rustig in de bench blijft liggen totdat hij is uitgekloven.

Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een hondenbench?
Op die vraag hebben wij een aantal antwoorden.

Formaat van de hondenbench :

Voor het formaat geldt de stelregel dat de volwassen hond erin moet kunnen staan en languit moet kunnen liggen en daarbij minimaal 10 centimer vrije ruimte heeft. Schaft u de bench al aan als hij nog een pup is verklein de bench dan door bijvoorbeeld een tussenschot in de bench te zetten. Zo kunt u uw pup al wel wennen aan de bench en ‘groeit’ de bench met hem mee. Twijfelt u over het formaat, laat ons u adviseren over de juiste maat.
 
De kwaliteit van de hondenbench :

Er is veel verschil in kwaliteit te vinden. Het is zo dat er geen goedkope kwaliteitsbench te vinden is maar vaak zijn de duurdere modellen wel een stuk beter. Dit geldt eigenlijk voor stalen, plastic en stoffen benches.

Het spreekt voor zich dat een sterke hond als een herder een sterkere (en grotere) bench nodig heeft als een chihuhua.

De functie van de hondenbench :

Wie denkt dat elke hondenbench hetzelfde is, heeft het mis. Wij hebben het al over formaat en kwaliteit gehad maar benches verschillen in nog meer opzichten van elkaar. Neem bijvoorbeeld het aantal openingen. Soms kan het erg handig zijn dat een bench niet alleen aan de voorkant een deurtje heeft maar ook aan de zijkant.

Sommige benches kunnen zelfs worden voorzien van wieltjes. Erg makkelijk als je de bench vaak vervoert. Al is de mogelijkheid tot inklappen/opvouwen nog handiger voor het vervoeren van de bench. Alleen is het dan niet mogelijk je hond erin te vervoeren.

De kleuren van de hondenbenches :

Ook hondenbenches zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De kleur zwart is nu erg in opkomst en elke bench wordt tegenwoordig dus ook in het zwart uitgevoerd. Daarnaast heb je uiteraard de lichtmetalen kleur in de stalen versie. Benches van kunststof en stof zijn er in alle kleuren van de regenboog.

Hondenbench in de auto :

Er is geen wet over het vervoeren van honden in de auto. Het is dus niet verplicht om een bench of zelfs een gordel of een tuigje te gebruiken. Maar het gebruik van een hondenbench in de auto is wel zo veilig. In Duitsland is dit echter al wel verplicht!

Het is heel goed om uw hond overal mee naartoe te nemen. Uw hond zal daaraan wennen en is uiteraard ook veel leuker. Maar u wilt uw hond toch wel veilig vervoeren? Een tuigje of een hondengordel is een eerste stap maar de meest veilige optie is toch een hondenbench.

Met een autobench zit uw hond veilig in zijn of haar eigen ruimte. Hij krijgt daarin genoeg ventilatie en ook het zicht is ruim waardoor u nog steeds goed kunt communiceren met uw hond. Mocht u nu een ongeluk krijgen of als de hond onrustig wordt, dan zit uw hond in ieder geval ook veilig. De stalen autobenches zijn van een dergelijk materiaal gemaakt dat deze bijna onverwoestbaar is.

Chewies Megastore 700m2
Rodenrijseweg 297-299
2651BS Berkel en Rodenrijs
Telefoon 010 795 29 47


 

EXTRA KENMERKEN:
 ● Type: Draadkooi, Bench
 ● Merk: Draadkooi

ADVERTEERDER:
Naam: Chewies.nl
Tel: 0107952947
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/2825988/ko

Chewies Megastore (700m2) en Trimsalon:
Rodenrijseweg 297-299
2651 BS Berkel en Rodenrijs
Openingstijden :
woensdag t/m vrijdag van 12 tot en met17 uur
zaterdag 10 tot en met 17 uur

Telefoon: 010 - 795 29 47
www.chewies.nl
Vandaag besteld *voor 12 uur, morgen in huis!

Deel deze advertentie met:
|
gewoon beestachtig goed