Jan van Evelingen – Ghetto

prijs
lenen
datum plaatsing
18-03-17
conditie
nieuw
adverteerder
Kurve kunst-uitleen DRV
type
aangeboden
adverteert sinds
15-02-2017
plaatsnaam
De Ronde Venen
telefoon
0294283250
gezien
119 x
snelcode info
10969440

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

De gemeente De Ronde Venen heeft een mooie kunstcollectie, bestaande uit werk van in de gemeente werkzame kunstenaars.
Om het mogelijk te maken een groot deel van deze collectie voor uitleen beschikbaar te stellen is op 18 augustus 2014 de Stichting KuRVe, Kunstuitleen De Ronde Venen, opgericht.


Jan Nicolaas Joseph van Evelingen, geboren op 3 mei 1923 te Berlijn, doorliep tijdens de oorlog de Kunstakademie in Dresden. Aanvankelijk werkte hij in de reclame, maar in 1973 besloot hij zich volledig aan het schilderen te wijden. Hij woonde toen al enige tijd in Abcoude.
Bij zijn schilderingen in acryl of olieverf op doek of paneel gaf hij liever geen uitleg. En over zijn werkwijze deed hij ook niet ingewikkeld.
Zijn werken staan voor een verhaal of een ervaring. Telkens terugkerende thema’s zijn de grillige vormen van de natuur, menselijke relaties en krachtige koppen, geïnspireerd op Afrikaanse maskers.

Al zijn werken vallen op door een intens kleurgebruik. Hierdoor ogen ze vaak vrolijk, maar wie goed kijkt kan een dubbele bodem ontdekken. De ene keer is die mysterieus of luguber, dan weer maatschappij-kritisch, zoals de titel dan ook duidelijk aangeeft.
Jan van Evelingen overleed op 11 april 2008 in Abcoude.

Voor meer info en andere kunstwerken, zie onze website.

http://kurve-kunstuitleen.nl/

Deel deze advertentie met:
|