Vliegend verleden van Sieb Koning

prijs
€ 14,95
datum plaatsing
10-03-17
conditie
gebruikt
adverteerder
hoekzema
type
aangeboden
adverteert sinds
13-03-2011
plaatsnaam
Norg
telefoon
0592260644
gezien
1 x
snelcode info
1305316

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Het begon in de tijd rond 1910-1911. De luchtvaart stond nog in zijn kinder- schoenen, toen een stad-Groninger - Siebrand Koning –het risico nam om zijn leven te wagen voor dat nieuwe fenomeen, vliegen.
De KLM was nog niet opgericht.
Sieb Koning, zoon van Hendrik, een koopman, werd geboren op 25 februari 1889 in Groningen. De familie Koning woonde toen aan de Hereweg, in Groningen en vader Koning was uitbater van de uitspanning “Waterloo”.
Sieb was eigenlijk een beetje een rebel, hij ging van kostschool naar kostschool, en kon niet goed omgaan met het gezag; maar hij was wel sportief. Hij was lid van de voetbalclub Be-Quick en was een verdienstelijk langeafstand schaatser.
In 1910 ontmoette hij Jan - Antwerpse duivel - Olieslagers in Helpman net even buiten Groningen, die daar een vliegdemonstratie gaf.
De toon was gezet voor zijn verdere leven. Sieb leerde vliegen in Frankrijk en vloog in 1911 hier in Nederland. Dat heeft niet erg lang geduurd weldra vertrok hij weer naar Frankrijk waar hij vaker vloog.
Uiteindelijk is hij weer in Nederland teruggekeerd en eind 1962 overleden.
Hij was een avonturier, wars van regels, trok zich van de gevestigde orde niets aan maar werd een echte Fransman.
Vaak heeft hij de dood in de ogen gezien maar steeds stuurde hij magere Hein weg na talloze vliegtuigongelukken. Dat Hein toch te vroeg heeft toegeslagen had een hele andere oorzaak.
En eigenlijk zou het mooi zijn als in zijn geliefde Groningen een plein, straat, weg of vliegtuig naar hem vernoemd zou worden.

“VLIEGEND VERLEDEN VAN SIEB KONING”
Dat gaat over het enerverende leven van de eerste Groninger aviateur

Te bestellen via e-mail: sihoekboek@gmail.com voor slechts € 14,95 excl. verzendkosten.

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening