LP Rudolf Schock, 20 Wunschmelodien, 1978, Ariola, nst

prijs
bieden
datum plaatsing
19-01-17
conditie
gebruikt
adverteerder
overvol
type
aangeboden
adverteert sinds
10-10-2007
plaatsnaam
Winterswijk
telefoon
0543-519344
gezien
100 x
snelcode info
1231508

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

LP van de beroepde Duitse operette en operazanger.
Titel:Rudolf Schock / Die Stimme für Millionen / 20 Wunschmelodien.
Label Ariola
nr.: 26 283 XSU
Staat: in vrijwel nieuwstaat
Datering:1978
Duitse persing
Voor de diverse tracks zie bijgevoegde foto.
Op verzoek kunnen verdere foto's worden toegezonden.

Rudolf Johann Schock (Duisburg, 4 september 1915 - Düren, 13 november 1986) was een Duitse lyrische tenor, opera-, liederen- en operettezanger.

In 1947 werd hij ontdekt voor het maken van grammofoonplaten. Schock heeft tot aan zijn dood ontelbare opnamen gemaakt voor Electrola/EMI, en die opnamen maakten hem wereldberoemd. Hij zong onder andere samen met Anneliese Rothenberger, Elisabeth Schwarzkopf, Anna Moffo, Christa Ludwig, Erika Köth en Dietrich Fischer-Dieskau.
In 1949 werd hij als eerste Duitse zanger na de oorlog naar Londen gehaald om op te treden in Covent Garden. Ook heeft hij toen een tournee door Australië gemaakt, met het programma dat oorspronkelijk nog voor de in 1948 gestorven Richard Tauber was gepland.
Hij heeft in de loop van zijn carrière vele tournees gemaakt, niet alleen in Oostenrijk en Duitsland, maar ook in de Verenigde Staten, België en Nederland.
Een muzikaal hoogtepunt in zijn carrière vormt zijn vertolking van Walter von Stolzing in een uitvoering van de Meistersinger von Nürnberg van Richard Wagner in 1959 tijdens de [Bayreuther Festspiele]. Voor Schock was dit een belangrijk keerpunt: de keuze voor een grote internationale loopbaan als heldentenor, of doorgaan als lyrische tenor en naast operarollen ook meer populair werk zingen. Zijn stem bleek uiteindelijk, volgens eigen zeggen tijdens een interview voor de Duitse televisie, ongeschikt voor de Wagner-carrière. Wel zong hij, naast Stolzing, ook andere lyrische tenorpartijen van Wagner. Maar ook dramatisch werk, waaronder een veelgeroemde opname van Richard Strauss' [Ariadne auf Naxos] onder leiding van Herbert von Karajan.
Behalve Duitse componisten, zong hij hoofdrollen in bijna alle grote Italiaanse opera's, zowel op Europese en wereldpodia, als op plaat, veelal in Duitse vertaling. Daarnaast maakte hij populaire muziekfilms. Zo heeft hij meegewerkt aan de muziekfilm "Du bist die Welt für mich", in de rol van Richard Tauber. Later is hij meer en meer gaan optreden in televisieprogramma's en -shows. Bij operetteopnames en -optredens werkte hij regelmatig samen met de componist Robert Stolz en met de sopraan Margit Schramm.
Schock heeft vele onderscheidingen ontvangen, onder andere de volgende:


in 1957 werd hij in Wenen tot Kammersänger benoemd;

in 1961 ontving hij de gouden Electrola-ring;

de stad Duisburg eerde hem met de Mercator-medaille en heeft na zijn dood een straat naar hem genoemd. In 1976 heeft Rudolf Schock op 60-jarige leeftijd zijn operacarrière beëindigd, maar hij bleef nog wel optreden met het zingen van liederen en aria's.

Deel deze advertentie met:
|
Muziek & Instrumenten