DDR draagteken Kollektiv der sozialistischen Arbeit,5e maal

prijs
bieden
datum plaatsing
19-11-16
conditie
gebruikt
adverteerder
overvol
type
aangeboden
adverteert sinds
10-10-2007
plaatsnaam
Winterswijk
telefoon
0543-519344
gezien
11 x
snelcode info
2057340

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

DDR draagteken Kollektiv der sozialistischen Arbeit,5e verlening
Datering: vanaf 1976
Afmetingen 15,5 mm bij 27,3 mm.
In origineel doosje.

Op het draagteken staat het staatswapen van de DDR afgebeeld met een zwart-rood-goud-achtergrond. Aan de linker-, rechter- en onderzijde staat een tak met laurierbladeren van 3,5 mm breed.
De hamer in het DDR-wapen symboliseerde de arbeiders in de fabrieken en is een deel van het communistische symbool van de hamer en sikkel. De passer verwees naar de intelligentsia en de ring van rogge naar de boeren.
Het draagteken heeft aan de achterzijde een speldje ter bevestiging en een haakje voor de bevestiging van de medaille.

De eretitel "Kollektiv der sozialistischen Arbeit" werd ingesteld op 15 maart 1962. In de periode 1967 - 1972 kon de titel steeds opnieuw worden toegekend. Vanaf 1972 werd de titel slechts één maal verleend en deze moest jaarlijks verdedigd worden. Vanaf 1971 werd er een draagteken ingesteld voor individuen en collectieven die de titel succesvol vier jaar lang na toekenning hadden verdedigd. Het bleef bij een eenmalig teken met jaartallen. Vanaf 1972 kwam er een teken zonder jaaraanduidingen. De eretitel was een maatschappelijk eerbetoon voor bijzondere - tot voorbeeld strekkende - prestaties van een collectief of een individu in de socialistische economie, zoals productiviteitstijging. Ook bij het vervullen van hoge morele, ethische en politiek-ideologische plichten om de overgang naar een communistisch systeem te bewerkstelligen werd de eretitel verleend.

Op verzoek worden verdere detailfoto's toegezonden

Deel deze advertentie met:
|
diversen rubriek