Het helpende gesprek,A. Benjamin,8e dr,1979,zgst,186 blz

prijs
bieden
datum plaatsing
21-01-17
conditie
gebruikt
adverteerder
overvol
type
aangeboden
adverteert sinds
10-10-2007
plaatsnaam
Winterswijk
telefoon
0543-519344
gezien
26 x
snelcode info
6676286

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Het noodzakelijke boek voor hulpverleners.
Titel: Het helpende gesprek
Schrijver: Benjamin, Alfred
Taal: Nederlands
Uitgever: De Toorts B.V.
Datering: 1979, 8e druk.
186 blz
Oorspronkelijke titel: The helping interview (1969)
Vertaling: C. Németh-Linnebank
Afmetingen: Breed 15.6 cm / Hoog 13.3 cm /dik 1.4 cm

Inhoud
Alfred Benjamin laat in dit bijzonder instructieve boek vooral zien dat niet alleen praten, maar vooral ook luisteren een essentieel onderdeel van een helpend gesprek is. De vele herdrukken bewijzen dat Het helpende gesprek een onmisbaar boek is voor iedereen die in de hulpverlening werkt. Voor anderen geeft het boek een goed inzicht in gesprekstechniek in het algemeen en in hoe helpende gesprekken in de geestelijke gezondheidszorg verlopen, waardoor het boek tevens een drempel kan wegnemen voor wie hulp zoekt.
Hulpverleners worden regelmatig geconfronteerd met vragen als: Hoe kan uit een eerste gesprek met de patiënt of de cliënt een helpend contact ontstaan? en: Hoe kan uit enkele gesprekken een optimaal helpende relatie groeien? Met 'hulpverleners' worden hier bedoeld: maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, vormingswerkers, agogisch werkers, personeelswerkers, psychiaters, psychotherapeuten, psychologen, pastores enzovoort. Ook in andere beroepen of relaties kan een 'helpend gesprek' onderdeel uitmaken van de dagelijkse taak, waarbij met name openheid, echtheid en creativiteit van belang zijn.
In dit boek wordt veel aandacht aan het gezamenlijke groeiproces besteed. De talrijke voetangels en klemmen die zich in gesprekken regelmatig voordoen, worden per item behandeld, zoals: aandacht voor de omgeving waarin wordt gesproken, eerlijk zijn, respect tonen, de mate van begrip, persoonlijke en beroepsethiek, notities maken, bandopnamen, open en gesloten vragen, onderbrekingen, herhalen, verduidelijken, interpreteren, verklaren, aanmoedigen, aandringen, tegenspreken, mopperen, humoristisch zijn en hoe een gesprek afsluiten.

Alfred Benjamin laat in dit bijzonder instructieve boek zien dat niet alleen praten, maar vooral ook luisteren een essentieel onderdeel van een helpend gesprek is. De vele herdrukken bewijzen dat Het helpende gesprek een onmisbaar boek is. Het geeft inzicht in gesprekstechniek in het algemeen en in hoe gesprekken in de geestelijke gezondheidszorg verlopen, waardoor het boek tevens een drempel kan wegnemen voor wie hulp zoekt.

Deel deze advertentie met:
|
lees nu!