YAMAHA sopraanfluit, barokboring,YRS-32 B,nieuwst,plastic

prijs
bieden
datum plaatsing
11-12-16
conditie
gebruikt
adverteerder
overvol
type
aangeboden
adverteert sinds
10-10-2007
plaatsnaam
Winterswijk
telefoon
0543-519344
gezien
62 x
snelcode info
7201150

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Yamaha sopraan blokfuit
Type:YRS-32 B
barokboring
materiaal:plastic
Nieuwstaat.
Met originele foudraal, toebehoren en handleiding met vingerzetting
Yamaha blokfluiten
De bekendste en meest gebruikte plastic blokfluiten zijn die van Yamaha. Deze als goed bekend staande fabrikant van een groot assortiment aan kwaliteitsfluiten, levert fluiten van ABS-plastic.
Verreweg de meeste verkochte plastic blokfluiten zijn van Yamaha.
Het voordeel van een kunstof blokfluit is dat hij ongevoelig is voor vochtinwerking, onderhoudvriendelijk en zuiver blijft.
De internationaal gezien hoog in aanzien staande Yamaha-blokfluiten worden standaard geleverd met een stemming van A=442 Hz. Dat maakt dat je op een blokfluiten van dit merk gemakkelijker samenspeelt met andere moderne muziekinstrumenten: tegenwoordig zijn die bijna allemaal niet meer op A=440 Hz zijn gestemd, maar op A=442.
Yamaha serie 30
De Yamaha 30-serie kunststof blokfluiten is voorzien van een gebogen windkanaal. Die constructie maakt een rijkere tonale expressie en een betere projectie mogelijk en is daarom niet alleen interessant voor beginners, maar vooral ook voor gevorderde spelers die er graag een extra instrument bij willen hebben. Ook de blokfluiten uit deze serie zijn speciaal bedoeld voor het spelen in ensembles.
Barokboring
Een blokfluit heeft een Duitse boring ('gewone' vingerzetting) of barokboring ('barok' vingerzetting). Bij de Duitse boring is het 4e vingergat van boven (duimgat niet meegeteld) groter dan het 5e. Bij barokboring is het 4e vingergat kleiner dan het 5e. Een f op een "standaard" blokfluit (sopraan) is met Duitse boring: duim + 1,2,3 en 4 en met een barokboring: duim + 1,2,3,4 met 6,7. De gevorderde speler verkiest veelal een blokfluit met barokboring.
De onderste twee gaten aan de bovenkant zijn vaak dubbel uitgevoerd om het gedeeltelijk afsluiten van een toongat te vereenvoudigen, en daarmee het spelen van laddervreemde tonen.

Op verzoek worden verdere detailfoto's toegezonden.

Deel deze advertentie met:
|
Muziek & Instrumenten