De tas van Eva - D. Speelman, D. Schaap

prijs
t.e.a.b.
datum plaatsing
01-11-16
conditie
gebruikt
adverteerder
f vd berg
type
aangeboden
adverteert sinds
17-05-2009
plaatsnaam
Roosendaal
telefoon
0165-631784
gezien
1 x
snelcode info
748686

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Samenvatting De tas van EvaEva en haar man Alex besluiten in 1942 het bezette Nederland te ontvluchten. Zij laten alles achter en vertrekken met hun zoontje Donald richting Zwitserland. Het is een levensgevaarlijke tocht, met valse papieren door Belgi n Frankrijk, in treinen vol Duitse militairen, begeleid door passeurs die tegen betaling mensen over de grens brengen.
In juli 1942 eindigt hun reis in Pontarlier, op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Alex wordt opgepakt door de nazi’s, maar Eva en Donald weten veilig Zwitserland te bereiken.
Vanuit Zwitserland correspondeert Eva met haar ouders in het getto van Amsterdam, later in Westerbork en Theresienstadt. Hun brieven geven een huiveringwekkend beeld van het joodse leven. Van hun verlangen en hoop, in steeds benardere omstandigheden, dat alles ooit nog eens goed zal komen. Ook Eva heeft die hoop, zelfs na de oorlog. Tot zij de onvermijdelijke realiteit moet erkennen.
Na de oorlog erft Eva’s zoon, Donald, een tas met een ontroerende inhoud: Eva’s correspondentie met haar ouders en haar nooit verzonden brieven aan Alex. Het is een indrukwekkende getuigenis van Eva’s oneindige liefde voor de man die zij verloor en het kind dat zij redde.
De tas van Eva is een zeldzaam document humain, een uniek dagboek van een aangrijpend liefdesverhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Een boek als monument.
Kijk ook op www.detasvaneva.nl

De tas van Eva - D. Speelman, D. Schaap.
1e druk, 2005. Waargebeurde verhalen, Nederlandstalig.
ISBN 9789044312515. Gebonden, 176 blz..

Deel deze advertentie met:
|