KEFIR HET PROBIOTISCH GEZONDHEIDS DRANKJE

prijs
€ 6
datum plaatsing
16-01-16
conditie
nieuw
adverteerder
Henry
type
aangeboden
adverteert sinds
15-02-2012
plaatsnaam
Tilburg
telefoon
0132115007
gezien
23 x
snelcode info
6683185

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Overige > Levensmiddelen

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden

OMSCHRIJVING:

KEFIR HET PROBIOTISCH GEZONDHEIDS DRANKJE

Ook wel yoghurt plantje genoemd. Kefir is een pro-biotica dat uw darmflora
verbeterd. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt. Aan
kefir worden diverse gezondheids bevorderende effecten toegeschreven. Voor het
maken van kefir wordt koemelk aan de kefir toegevoegd, waardoor
fermentatie van de melk optreedt.

De optimale fermentatietemperatuur is 10°C tot25°C. De fermentatie duurt 2 à 4
dagen, afhankelijk van de temperatuur en de sterkte van de bacterieculturen.
Het alcoholgehalte kan afhankelijk van de fermentatieduur 0,2 tot 2 procent

bedragen. Het vet- en eiwitgehalte is afhankelijk van de

gebruikte melk.

U heeft nodig:

- Een plastic of houten pollepel om te roeren

- Een plastic zeef om de kefir in op te vangen

- Een weckpot

- Een kom

- Melk

- De kefir

- Een afwasborstel

- Theedoek

Gebruik geen metalen voorwerpen deze kunnen de kefir aantasten en dan kunt u
het weggooien.

Stappenplan

1. Haal de kefir uit het bakje en leg het in de zeef.

2. Vervolgens zeef je de kefir onder de koude kraan schoon doe dit niet elke keer onder de kraan houden.

3. Doe de Kefir in een glazen weckpot.

4. Voeg 1 liter volle of half volle melk toe aan de kefir.

5. Sluit de weckpot en plaats het op een donker warm plekje.

Laat dit ongeveer 24 uur staan.

a. Pak na 24 uur de weckpot en open het, misschien ziet het spul er niet uit en
ruikt het ook niet lekker maar dat komt goed.

b. Roer de inhoud met een houten of plastic lepel

voorzichtig om.

c. Zet een zeef op een kom en giet de inhoud van de weckpot erin.

d. Schut de zeef totdat alle sap eruit is.

e. Spoel de kefir om de 3 dagen met koud water

f. Weckpot 1 x in de 3 dagen goed omspoelen.

g. Doe de kefir in de pot, doe de melk erbij en volg vanaf 5 weer.

Het gebruikte materiaal goed schoonspoelen.

Ik verstuur ongeveer 75 gram melkkefir, dit is in het begin

genoeg voor een a twee personen aangezien de kefirkorrels

groeien heeft u binnen de kortste keren genoeg voor een heel

gezin. En kunt u dit uw leven langgebruiken. Wist u dat dit ook erg

gezond is voor de hond? Honden die herstellen van bijvoorbeeld een operatie of
na gebruik van een antibiotica kuur kunnen ook veel baat bij het

gebruik van kefir hebben.

Kefir:

Oorsprong uit het Kaukasus gebergte, eeuwenlang werd deze traditie

van generatie op generatie doorgegeven.

Kefir is een probiotica

dat uw darmflora verbeterd. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die

van drinkyoghurt. Aan kefir worden diversegezondheidsbevorderende

effecten toegeschreven. Kefirdrank bevatrechtsdraaiend melkzuur.

Het bevat. O.a de vitaminen: A, B1, B2, B12, C,D.

Andere voordelen van kefir zijn het hoge gehalte aan essentiëleaminozuren.

Om zo het bacterieel evenwicht in de darmen weer te herstellen.

Voor

het maken van kefir worden aan koe-, geiten- of schapenmelkkefirkorrels

toegevoegd, waardoor fermentatie van de melk optreedt. Ook kan de

plantaardige sojamelk gebruikt worden. De optimale fermentatietemperatuur is
10°C tot 25°C. De fermentatie duurt 2 à 4 dagen,

afhankelijk van de temperatuur en de sterkte van debacterieculturen.

Het alcoholgehalte kan afhankelijk van de fermentatieduur 0,2 tot 2

procent bedragen. Het vet- en eiwitgehalte isafhankelijk van de

gebruikte melk.

Waarom is Kefir zo gezond?

Zeker na ziekte of een stressvolle periode of het gebruik van anti-biotica,
medicatie, maar ook als je vrij veel suiker of junk-food eet, kunnen onze
darmen aardig uit balans raken.

De verhouding van de darmbacteriën kan ernstig verstoord raken en dan krijgen
allerlei ongewenste bacteriën een kans en zijn we niet meer in optimale
conditie en (ernstige) chronische ziekten kunnen ontstaan. In Kefir zitten voor
onze darmen gezonde bacteriën en gisten. Als je regelmatig Kefir drinkt heeft
dat grote voordelen voor je gezondheid. Kefir is eenpro-biotica en een
pro-biotica is in staat om het darmslijmvlies weer te herstellen. De goede
Kefir bacteriën nestelen zich in het darmslijmvlies en elimineren daar de
ongezonde gisten en bacteriën. Je darmen worden weergezond! Je immuunsysteem
kan optimaal functioneren.

Het gevolg is:

Dat je lichaam beter weerstand kan bieden aan allerlei ziekmakendevirussen,
bacteriën en parasieten. Dat je eten beter verteerd wordt en je daardoor
belangrijke voedingsstoffen beter op kunt nemen.

Het milieu in je darmen wordt
weer schoon en gezond. Je geen spijsverteringsklachten of een opgeblazen gevoel
meer hebt. Brandendmaagzuur is verleden tijd.

De samenstelling van melkkefir is heel anders dan die van yoghurt.

In yoghurt zit bijvoorbeeld nog veel lactose en zitten geen of weinigpro-biotische
bacteriën en gisten. Kefir is licht verteerbaar. Het is een geschikt en
voedzaam product voor babys, voor mensen met eenchronischeziekte of voor
oudere mensen met een verminderde weerstand of moeite hebben met de opname van
de vitamine B12. Ook is het erg goed om tegebruiken als je

spijsverteringsproblemen hebt.

Kefir kan ondersteunend gebruikt worden bij aandoeningen en ziekten zoals:

Candidiasis / Candida Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa
Spijsverteringsproblemen,spastische dikke darm,

winderigheid, Verstoorde darmflora als gevolg van antibiotica, problemen

met immuunsysteem Bloedproblemen, bloedarmoede, hoge bloeddruk Huidproblemen,
acne, eczeem zowel in- als uitwendigTrage of te snelle

schildklierwerking, depressie Auto-imuunverstoringen Fibromyalgie Chronisch
vermoeidheidssyndroom, herpesinfecties. Kefir is erg goed voor kinderen die
(te)veel junkfood en suiker gebruiken ADHD, gedragsstoornissen.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Maar er

is ook genoeg te vinden op het internet over Kefir.

Ik verstuur na betaling ongeveer 50 gram melkkefir op voor €6,00
verzenden (€ 7,00), (vanwege de verzendkosten is het slimmer om ook een plastic zeef erbij te pakken.) dit is in het begin genoeg voor een of twee
personen aangezien dat het groeit heeft u binnen de kortste keren genoeg voor
een heel gezin. En kunt u dit uw leven lang gebruiken.

Ophalen is ook geen probleem dat scheelt weer verzendkosten. Mocht

je vragen hebben of belang hebben bij een portie melk kefir neem dan contact
met mij op.

Ben je het even beu om het te drinken vries het een paar maanden in pak een
bakje met wat melk erbij en zet het in de vriezer ongeveer 3 maanden
Heb nog een paar plastic zeven. 5 euro per stuk.
Ik raad niemand aan om de kefir tijdens de zwangerschap te gebruiken.
Ik zelf gebruik het al 40 jaar.

Verzenden Kefir. 7 euro.


ADVERTEERDER:
Naam: Henry
Tel: 0132115007

Deze advertentie is geplaatst via AdvertentiePlanet

Deel deze advertentie met:
|