Bankier van de armen - Mohammad Yunus

prijs
€ 10
datum plaatsing
22-11-16
conditie
gebruikt
adverteerder
Mirjam
type
aangeboden
adverteert sinds
23-05-2014
plaatsnaam
Zeeuws-Vlaanderen
telefoon
n.v.t.
gezien
2 x
snelcode info
6255962

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Flaptekst: '(..) Microkrediet heeft de wereld veroverd en het leven van vele miljoenen armen veranderd. Zij kunnen nu met kleine leningen een bestaan opbouwen, eten kopen en hun kinderen naar school laten gaan. Ze zijn niet langer afhankelijk van hulp en redden zich op eigen kracht - een ongeëvenaarde prestatie. De bedenker van dit alles heeft hiervoor terecht de Nobelprijs voor de Vrede gekregen.
Met relativerende humor vertlet Muhammad Yunus zijn levensverhaal. Een verhaal over banken die de armen niet zagen staan, omdat ze geen onderpand konden bieden en hun schulden niet zouden aflossen. Over tegenslagen en tegenwerking, doorzettingsvermogen en geloof in mensen. En over de oprichting van een nieuwe bank, de Grameen Bank of Dorpsbank, die uitzonderlijk succesvol zou blijken. Wat is het geheim? De kredieten worden verstrekt aan groepen mensen -grotendeels vrouwen- die voor elkaar instaan. Kan de één niet terugbetalen, dan springt een ander in. Het resultaat is dat er vrijwel altijd wordt terugbetaald. (..)' Met voorwoord van H.K.H. Prinses Máxima

Deel deze advertentie met:
|