Interview 10 jaar Theo Schilder tweewielers

Theo Schilder Tweewielers 10 jaar aan Koedijkerstraat.

Ze fietste jarenlang de Bergerweg, van centrum Alkmaar naar de Berger Scholengemeenschap in Bergen. Bijna altijd wind minstens een keer per dag tegen. Nu fietst Renée Schilder (23) de weg voor haar plezier, op weg naar het mountainbiken in de Schoorlse duinen. En in haar werktijd ‘doet’ ze in fietsen, Theo Schilder Tweewielers aan de Koedijkerstraat in Alkmaar.

Van centrum naar Overstad
Opa Theo Schilder nam lang geleden de zaak, toen nog aan het Varnebroek, over van zijn stiefvader. De zaak was ook toen al een groot succes. Uitbreidingsmogelijkheden waren er niet en parkeren was er nauwelijks mogelijk. Het pand aan de Koedijkerstraat op Overstad was al sinds de eeuwwisseling in handen van Renée’s vader, Emiel. Hij zette in 2008 de stap en vestigde een nieuwe zaak. Het was natuurlijk een hele stap om het centrum te verlaten, maar hij kreeg er veel ruimte en prima ontvangstmogelijkheden voor terug. Hij pakte bovendien meteen de automatisering groot aan. Eerst vulden de tweewielers nog niet meteen het hele pand, maar inmiddels lijkt het er net een live-webshop: geen nee te koop. En wat heel leuk is: de werkplaatsen zijn gewoon midden in de winkel, zowel boven als beneden.

Klanten het leukst
Renée was 12 toen ze ging helpen in de zaak. Na de havo ging ze naar Hogeschool In Holland en studeerde af in ‘Small Business and Retailmanagement’. Nu is ze met haar broer Sam (25) ingetreden in de zaak die nog van haar ouders is. Sam houdt zich grotendeels bezig met de werkplaatsen en Renée focust op inkoop, marketing, zakelijke contacten. ‘Een betere opleiding dan in de praktijk kun je echter niet krijgen, tijdens mijn opleiding was er maar een half jaar stage’, vertelt Renée in de kantine op de eerste etage. Haar scriptie ging over online verkoop via social media, dat zal niet verbazen voor iemand van haar leeftijd. ‘Maar zelf willen we niet echt een webshop zijn, we zijn gekoppeld aan fietsvakshop.nl. Als klanten daar iets kopen komen ze voor het onderhoud alsnog bij ons. Een webshop is wel onderdeel van het geheel, maar klantencontacten zijn voor ons allemaal het mooist. En voor de klant het best. Zeker met e-bikes is een persoonlijk advies noodzakelijk. En onze werkplaatsen weten van iedere klant hoe het er met de tweewieler voorstaat’.

Strandploeg
Ze houden een eigen strandteam op de weg, de wielerploeg die straks weer hoge ogen gaat gooien tijdens Egmond-pier-Egmond. En zelf deed ze mee aan de Ronde van Ibiza. Broer Sam komt even kijken in de kantine. Dan gaat het weer even over het internet. ‘De zaken met vlees op de bast hebben de eerste golf internet overleefd en daar horen wij bij. Nu gaan klanten wel meer zien dat een persoonlijk contact ook belangrijk is, zeker met de enorme ontwikkeling met het sportfietsen’. Ook zien hij en Renée een ander fenomeen opkomen: een fiets of scooter leasen. ‘Dan ben je helemaal ontzorgd en verzekerd van prima service’. Renée en Sam beginnen, naast hun ouders, jong in een zaak die stevig staat, een prachtige winkel met alles dat op twee wielen kan rondrijden en met alles wat je als attributen kunt bedenken. Maar vooral werken ze in een fijne ploeg van twintig medewerkers (bijna allemaal met een volledig dienstverband), die de klant echt verwelkomen en graag persoonlijk leren kennen en adviseren.

Theo Schilder Tweewielers Koedijkerstraat 31 1823 CR Alkmaar (Overstad)
072 5112042

info@theoschilder.nl www.theoschilder.nl

werkdagen 08.00-18.00, donderdagen tot 21.00 uur
zaterdagen 09.00-17.00 uur

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.

// Alkmaar