Mou$e entertainment

prijs
t.e.a.b.
datum plaatsing
10-04-17
conditie
gebruikt
adverteerder
Ikke
type
aangeboden
adverteert sinds
21-11-2007
plaatsnaam
Alphen aan den Rijn
telefoon
n.v.t.
gezien
11 x
snelcode info
4450580

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

het eerste oorspronkelijk Nederlandse boek over 's wereld grootste en meest intrigerende entertainment-concern. Mouse Entertainment belicht het bedrijf van vele kanten - en natuurlijk een stuk vrijmoediger dan het in de eigen publicaties van het bedrijf gebeurt. Het opent met de levensloop van Walt Disney. Na diens overlijden raakt het bedrijf in een creatieve malaise. Met de komst van Michael Eisner beleeft het bedrijf opnieuw gouden tijden - maar het gaat nu om een ander soort bedrijf- een keihard dollar-imperium. Disney heeft de wereld veroverd - zonder bloedvergieten. Dit oer-Amerikaanse bedrijf heeft de grenzen geslecht, met kwalitatief hoogstaande films zoals Fantasia, Bambi, Aladdin en The Lion King, met onverwoestbare figuren zoals Mickey Mouse, Goofy en Donald Duck, en met niet te evenaren themaparken. De Disney-formule slaat aan bij volwassenen en kinderen over de hele wereld. Hoe kan dat?

De schrijver, Rein van Willigen, een erkende Disney-deskundige en -verzamelaar, houdt zich al ruim vier decennia bezig met het fenomeen Disney.
Recensie(s)

Hoewel in het voorwoord opgemerkt wordt dat er een kamervullende bibliotheek van Disneyboeken bestaat, ontbreekt een literatuuropgave (afgezien van de bronnenopgave van de illustraties); een register en voetnoten ontbreken eveneens. Het boek geeft niet 'de' geschiedenis van het Disney-concern, maar wel een goed overzicht van Walt en zijn broer Roy's activiteiten, de vele dollars die met alle projecten gemoeid zijn en de strijd om de top, die tenslotte gewonnen wordt door Michael Eisner (en Frank Wells als goede tweede). Interessant zijn de beschrijvingen van bijvoorbeeld de opening van Disney World, van het ontstaan van de film Fantasia etc. Een bijzonder leesbaar boek, fraai verlucht met zwart-witfoto's en met in rood gedrukte kaders, die bijzondere ontwikkelingen illustreren (zoals bijvoorbeeld over Mary Poppins en Disneyland in Tokyo). De Nederlandse auteur Van Willigen is een Disney-freak, die echter met beide benen op de grond staat en zowel vóór als tegen registreert. Voor geïnteresseerden in de Disneyfilms en -themaparken een aanbevolen boek.
(Biblion recensie, J.M. Vecht RA)


Verzendkosten van 3.84 euro zijn voor de koper.

Deel deze advertentie met:
|
Boeken