Acupunctuur Alphen aan den Rijn

YI ZHENG

van Lennepstraat 9

2406 AW Alphen aan den Rijn

T: 0172 - 759481

E: info@yi-acupunctuur.nl

W: www.yi-acupunctuur.nl

 

 

 

 YI ACUPUNCTUUR PRAKTIJK

 

Effectieve behandelingen bij gezondsheidsproblemen en fysieke klachten!

 

Acupunctuur.

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Traditionele Geneeskunde, die al meer dan 3000 jaar bestaat. Het is een natuurlijke behandeling waarin de acupuncturist naalden gebruikt om prikjes te geven in bepaalde punten van het lichaam om het eigen immuunsysteem van patiënten te stimuleren met als doel het genezingsproces te bevorderen. Hierdoor wordt de uit balans geraakte lichaamsconditie weer hersteld.

Acupunctuur is vooral bekend om pijn te behandelen. Maar het kan ook heel goed gebruikt worden als een krachtig instrument om veel ziektes en klachten te behandelen, zoals bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, gynaecologische ziekten, bloedsomloopprobremen, enz.

/files/23715/23714218

Acupunctuur & pijn.

Acupunctuur is heel effectief om pijn te behandelen, ongeacht of het acuut of chronisch is, zoals nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn, maagpijn, rugpijn, enz. Volgens de theorie van de Chinese Traditionele Geneeskunde ontstaat pijn door stagnatie (geblokkeerd Qi en Bloed). Als deze stagnatie teniet wordt gedaan, verdwijnt de pijn weer.

Acupunctuur & spijsverteringsklachten.

Door een verkeerd dieet hebben veel mensen tegenwoordig maag- of darmproblemen. Acupunctuur kan hierbij ook de helpende hand bieden, bijvoorbeeld:

  • het kan maagzuur verminderen,
  • opgeblazen gevoel verminderen,
  • de darmwerking beter reguleren.

Acupunctuur & gynaecologische klachten.

Menstruatiepijn, onregelmatige menstruatie, menopauze syndroom zijn drie veel voorkomende klachten bij vrouwen. Naast andere behandelingen is ook acupunctuur voor deze klachten een uiterst effectieve geneesmethode gebleken met nauwelijks of geen bijwerkingen.

Acupunctuur & bloedsomloopproblemen.

Een van de belangrijkste functies van acupunctuur is het bevorderen van de Qi-beweging.

De Chinezen stelden lang geleden al dat de energie van hemel en aarde door de mens heen stroomt. Qi (spreek uit 'tsjhi', "levenskracht" ) wordt beschouwd als de basisenergie die alle materie omvat en is de aandrijvende kracht achter alle activiteiten en transformaties in de natuur. Voor de mens is Qi de basisenergie voor zijn innerlijke energie, die de innerlijke stroom op gang houdt, waardoor Qi gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld.

De Qi stroom in het menselijk lichaam heeft direct verband met de ademhaling, de bloedcirculatie en het lymfesysteem. Als de noodzakelijke stroom uit balans raakt, wordt het fysieke lichaam aangetast en kan ziekte het gevolg zijn. Als de Qi-beweging soepel verloopt, gaat het bloed beter circuleren. Dit is dan ook de reden waarom acupunctuur ook bij bloedsomloopproblemen goed kan helpen.

 /files/23715/23714228

AANVULLENDE BEHANDELINGEN.

Naast Acupunctuur biedt "YI ACUPUNCTUUR PRAKTIJK" allerlei aanvullende behandelingen voor bepaalde klachten.

 

Cupping.

Cupping behandeling maakt gebruik van het vacuüm, gecreëerd in een speciale hete glazen kop om het bloed naar het lichaamsdeel te trekken om genezing te stimuleren (herstel van de lokale bloedsomloop en ontgiftiging van het lichaam).

Tuina (Acupressuur).

Tuina is de meest bekende Chinese Massage techniek. Het is al ruim 3000 jaar één van de vijf onderdelen van de TCG( Traditionele Chinese Geneeskunde). Tuina richt zich op het beïnvloeden en in balans brengen van QI( levensenergie) die door de meridianen(energiebanen) lopen.

Moxibusie.

Moxibusie in het Chinees ('灸') betekent letterlijk langdurige brand. Het maakt gebruik van de kracht van warmte die de genezing bevordert. Het kruid wat gebruikt wordt zorgt ervoor dat er warmte diep het lichaam intrekt. Daarom gebruikt men moxibusie meestal voor symptomen van verkoudheid.

Chinese kruiden.

De kruiden hebben verschillende natuurlijke karakters zoals warm, koud, scherp, zoet, bitter enz. Door het gebruik van het verschillende karakter, kan het lichaam in balans gebracht worden en ziekten kunnen succesvol worden behandeld.

Guasha.

Guasha is een behandeling waarbij de huid licht wordt geschraapt om lichte blauwe plekken te produceren. Door dit te doen, kunnen ongezonde elementen uit het gewonde gebied worden vrijgelaten en wordt de lokale bloedsomloop gestimuleerd.

/files/23715/23714229

 

Is uw interesse gewekt? kijk dan voor meer informatie op mijn website:

 http://www.yi-acupunctuur.nl/