Administratiekantoor Alphen aan den Rijn

 

Rogaar administratie 

en belastingadvies

Uranusstraat 14c

2402 AG Alphen aan den Rijn

 

T: 06 - 15855877

E: info@rogaaradministratie.nl 

W: www.rogaaradministratie.nl

 

Administratiekantoor en belastingadvies in Alphen aan den Rijn.

Gespecialiseerd in administratie en belastingzaken van de zzp’er

en van eenmanszaken.

 

Ben je zzp'er en heb je geen tijd voor boekhouden, btw en belastingaangifte?    /files/administratiekantoor-1/administratiekantoor-2

Vanuit mijn administratiekantoor in Alphen aan den Rijn regel ik het voor je.

Zodat jij je kunt bezighouden met jouw vak.

 

Rogaar administratie

Mijn naam is Amanda Rogaar, eigenaar van Rogaar administratie in Alphen aan den Rijn.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening op zak, zette ik in 2012 de stap naar zelfstandigheid. Ik kom uit een ondernemende familie, dus ik wist hoe goed het voelt om op eigen benen te staan.

Mijn eerste zorg is dat jouw financiële administratie op orde is. Dus help ik je je boekhouding op te zetten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in belastingzaken van zzp’ers, dus over al jouw fiscale verplichtingen kan ik jou prima adviseren.

Maar minstens zo interessant vind ik het verhaal achter de cijfers. Wat wil jij bereiken met je bedrijf, welke wensen en doelen heb je? De cijfers laten je zien hoever je al op weg bent. Het gaat dus niet alleen om hoeveel winst je maakt, of hoeveel ruimte er is voor investeringen. Ik ben geïnteresseerd in de mens achter het bedrijf. Die leer ik graag kennen.

 

Administratiekantoor

Als zzp'er ben je goed in je vak. Het liefst zou je de hele dag niets anders doen. Maar zzp'ers zijn ook ondernemers. En dat brengt een aantal wettelijke verplichtingen met zich mee.

Een van die verplichtingen is dat je een boekhouding moet bijhouden. Hierin staan onder meer gegevens over de facturen die je verstuurt of betaalt. Ook moet je boekhouding duidelijk maken hoeveel omzetbelasting (btw) je moet betalen of terugkrijgt. Veel ondernemers zijn namelijk verplicht om aangifte omzetbelasting te doen. Na afloop van het jaar dienen alle ondernemers bovendien aangifte inkomstenbelasting doen.

Rogaar administratie is een administratiekantoor in Alphen aan den Rijn dat gespecialiseerd is in bedrijfsadministraties en belastingzaken van zzp'ers. Niet elke zzp'er heeft evenveel behoefte aan ondersteuning. Daarom kun je kiezen uit een van de volgende drie pakketten: 


  • ZZP standaard                                /files/15342/15341214
  • ZZP plus                                  
  • ZZP compleet   
 

ZZP Standaard                                                                                    

Je boekhouding houd je bij in Excel. Daarvoor krijg je een speciaal spreadsheet. Uiteraard leg ik je uit hoe je daarmee werkt. Aan de hand van dit spreadsheet, doe je zelf aangifte omzetbelasting (btw) bij de Belastingdienst. Na afloop van het jaar stel ik de jaarstukken op (balans en resultatenrekening) en doe ik namens jou aangifte inkomstenbelasting. Op dat moment bekijk ik ook of je btw-aangiften van het afgelopen jaar juist zijn.

 

ZZP plus

Een keer per maand of kwartaal - afhankelijk van hoe vaak je aangifte moet doen - lever je je boekhouding bij mij in. ik verwerk het en doe aangifte omzetbelasting bij de Belastingdienst.  Na afloop van het jaar stel ik de jaarstukken op (balans en resultatenrekening) en doe ik namens jou aangifte inkomstenbelasting.

 

ZZP compleet

Een keer per maand of kwartaal - afhankelijk van hoe vaak je aangifte moet doen - lever je je boekhouding bij mij in. ik verwerk het en doe aangifte omzetbelasting bij de Belastingdienst. Op dat moment maak ik ook een periodieke resultatenrekening. Ik bespreek de cijfers met je, zodat je precies weet hoe je bedrijf er financieel voorstaat.  Na afloop van het jaar stel ik de jaarstukken op (balans en resultatenrekening) en doe ik namens jou aangifte inkomstenbelasting. 

 

Om te bepalen welk pakket bij jou past, kun je voor een toelichting op de inhoud van de pakketten naar mijn website www.rogaaradministratie.nl. Staat het pakket van jouw keuze er niet bij? Neem dan contact met mij op en we bespreken hoe ik jou kan helpen met je administratie en belastingzaken.

 

Belastingadvies

'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker': ondanks deze opgewekte slogan, blijft de blauwe envelop voor veel zzp'ers een schrikbeeld. Belastingzaken voelen vaak als een blok aan het been. Bij mij zijn al je belastingzaken in goede handen. Als fiscaal adviseur ken ik alle ins en outs van de wet- en regelgeving.

De meeste zzp'ers ontvangen een voorlopige aanslag van de Belastingdienst. Dit is voorlopige berekening van de belasting die je moet betalen of terugkrijgt. Uiteraard wil je zo veel mogelijk zeker weten dat dit bedrag klopt. Niemand zit te wachten op een nabetaling aan de Belastingdienst. Voorkom zo’n ‘verrassing’ en neem contact op met mij. Ik controleer de voorlopige aanslag en geef eventuele aanpassingen door aan de Belastingdienst.

 

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een ondernemende stad. Dat merk ik dagelijks in mijn praktijk. Met mijn administratiekantoor richt ik mij vooral op zzp'ers. Allemaal mensen die goed zijn in hun vak, maar niet automatisch iets hebben met administratie. Dat moet vaak even tussendoor, 's avonds of in het weekend. Voor mij is het geen probleem als je mij buiten kantooruren belt. Ik ben er wanneer ik nodig ben. Ik reken met cijfers, maar houd rekening met mensen.

 

Slimme belastingtips

Je begint net als zzp'er of bent al een tijdje bezig: op allerlei momenten kun je vragen hebben over de financiën rond je bedrijf. Hoe zit het bijvoorbeeld met opdrachtovereenkomsten, de inrichting van je kantoor of investeringen in nieuwe apparatuur? Met dit soort vragen kun je bij mij terecht. Vaak kan ik je mailtje of telefoontje direct beantwoorden. Met slimme belastingtips help ik je op weg.

Wist je bijvoorbeeld dat een goede administratie van je reiskosten een handige manier is om minder belasting te betalen? Alle kilometers die je reist voor je bedrijf, houd je bij op een Excel-blad. Het maakt niet uit hoe je reist: per auto, met het openbaar vervoer of per taxi. Zelfs als je er een ontspannen wandeling of fietstocht van maakt: alle kilometers tellen mee. Na afloop van het jaar vermenigvuldig je het totaal met het bedrag dat de Belastingdienst heeft vastgesteld als kilometervergoeding. De uitkomst verwerk ik in je jaarrekening en telt mee als bedrijfskosten, waardoor je over een lager bedrag belasting betaalt. Iets om bij stil te staan als je terugkomt van je klant…

Van zzp'ers krijg ik vaak vragen over opdrachtovereenkomsten. Werk je regelmatig voor een opdrachtgever, dan wil je niet dat de Belastingdienst die samenwerking opvat als een werkgever-werknemerrelatie. Als je geen goede afspraken maakt, loopt je opdrachtgever het risico op een naheffing van de Belastingdienst. Met een opdracht- of modelovereenkomst voorkom je dat. De Belastingdienst heeft een aantal modelovereenkomsten opgesteld, die je samen met je opdrachtgever kunt gebruiken. Er bestaan ook overeenkomsten voor specifieke branches.

Bestaat er geen modelovereenkomst voor jouw opdracht? Ik kan je op weg helpen om deafspraken met je opdrachtgever goed op papier te zetten.    

                                                                                                                          /files/15342/15341218   

 

 Wat zeggen anderen over mij?

'Amanda heb ik leren kennen als een enthousiaste onderneemster die graag alles tot in de puntjes verzorgt. Ik laat nu al een aantal jaren mijn btw-aangiften en jaarrekeningen door haar verzorgen en ben daar zeer tevreden over. Haar persoonlijke aanpak (eindelijk een boekhoudster die ook bij je langskomt!) vind ik zeer plezierig. En als cadeau krijg je dan ook nog tips en trucs om alles handiger en slimmer aan te pakken. Kortom: ben je op zoek naar een goede boekhouder in Alphen aan den Rijn? Dan hoef je echt niet meer verder te zoeken!'

Evelien Houweling Pilates Club, www.pilatesclub.nl.

 

'Een aantal jaar geleden begon ik als zelfstandig tekstschrijver en zocht ik een administratiekantoor. Op aanraden van een collega-ondernemer kwam ik terecht bij Amanda Rogaar. Amanda heeft de vaardigheid om ingewikkeldebelastingzaken te verhelderen voor een leek. Bovendien adviseerde zij mij ongevraagd over mijn boekhouding en mijn btw-aangifte. Daardoor verdiende ik haar factuur meteen al terug vanwege een belastingteruggave!'

Marijke van Ewijk, www.vanewijkschrijft.nl

  

'Vier jaar geleden ben ik als zzp-er mijn bedrijf "Koopplein Alphen aan den Rijn" gestart. De eerste twee jaar heb ik mijn boekhouding laten verzorgen door een groot regionaal accountantskantoor. Zij hebben hun werk in die periode naar behoren gedaan, maar ik miste een persoonlijke klik met het bedrijf, ik moest heel veel informatie aanleveren voor mijn aangiftes en ik vond de rekeningen fors. Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik overgestapt naar Amanda; wat een verademing! Zij denkt en handelt praktisch, dus ik hoef voor mijn aangiftes veel minder aan te leveren dan voorheen. Zij geeft mij prima geldbesparende tips en denkt ook nog eens met mij mee over de bedrijfsvoering. Daarnaast is zij altijd bereikbaar en - ook belangrijk - werkt zij met alleszins redelijke tarieven. Kortom, ik ben super tevreden en kan haar absoluut aanbevelen!'        

Marinus Veenekamp, koopplein.nl/alphenadrijn