Glaucoom Alphen aan den Rijn

Care for You

 

Rijnhavenkade 8

2404 HB Alphen aan den Rijn

T: 06-49014438

E: info@careforyoumassage.nl

W:www.careforyoumassage.nl

 

 

 

 

Glaucoom behandeling door middel van Chinese Guasha

 

Glaucoom oog

 

 

Wat is glaucoom?

Glaucoom is te hoge druk op de oogbol waardoor de oogzenuw beschadigt. Het treedt meestal op na het veertigste levensjaar en verloopt over het algemeen zo geleidelijk, dat het in eerste instantie niet direct wordt opgemerkt. Op den duur leidt dit tot gezichtsverlies of zelfs blindheid indien dit niet wordt behandeld.

 

Welke behandeling regulier?

Regulier gezien zijn er diverse methodes, helaas vaak met bijwerkingen. Meestal wordt er eerst geprobeerd de druk te verlagen door middel van oogdruppels. Als dit niet voldoende effect heeft kan er gekozen worden voor een operatie of laserbehandeling. Alle oogdruppels kunnen bijwerkingen hebben zoals prikkelend gevoel in de ogen, wazig zicht, pijn in of achter het oog. Het oog kan rood worden of de pupil wordt nauw. Sommige oogdruppels kunnen zelfs aanleiding geven tot benauwdheid. Na een operatie kunnen er complicaties ontstaan. De druk kan bijvoorbeeld te laag worden of toch weer toe nemen.

 

/files/35213/35212737

 

 

 

 

 

 

Welke behandeling complementair?

Ook complementair kan de druk in veel gevallen verlaagd worden zonder nadelige bijwerkingen. Als ook u te horen heeft gekregen dat u glaucoom heeft dan is er een grote kans dat ook bij u met Chinese Guasha de druk verlaagd kan worden.

 

Wat zijn energiebanen?

Je kunt ze niet zien, maar vanaf je kruin tot je tenen lopen allerlei energiebanen (meridianen). Deze energiebanen zorgen ervoor dat de organen in het lichaam voorzien worden van energie. Als er een verstoring is in de energiebanen dan kan dit tot allerlei klachten leiden in het lichaam. Zo ook glaucoom. Chinese guasha is een methode waarbij het lichaam wordt ontgift. Het stroomsysteem in het lichaam wordt hierdoor beïnvloed. Glaucoom ontstaat door verschillende oorzaken. Een daarvan is dat er een verstoring is in de afvoer van het oogvocht door middel van de bloedvaten. Dit type glaucoom heet open kamerhoek glaucoom en is de meest voorkomende variant. Bij dit type glaucoom heeft Chinese Guasha vaak veel effect!

 

Het zorgt ervoor dat de doorstroming weer soepel verloopt, het lichaam wordt ontgift, blokkades worden opgeheven en zorgt ervoor dat het oogvocht op een natuurlijke manier wordt afgevoerd. De oogdruk zal hierdoor afnemen.

 

Door allerlei redenen kunnen er verstoringen in de energiebanen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen, straling (wifi/telefoon), eten en drinken, emoties. In ons dagelijks leven gebeurt er van alles wat weer sporen achter laat in het lichaam zodat er op den duur blokkades kunnen ontstaan. Om deze reden is het raadzaam om zodra de druk goed is een aantal maal per jaar een Guasha behandeling te ondergaan zodat de druk ook laag blijft.

 

/files/35213/35212748

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt Guasha?

Guasha is een behandeling waarbij de huid op verschillende plaatsen met een jadesteen en kruidenolie wordt bewerkt (‘geschraapt’). Guasha werkt in op meridianen (energiebanen in het lichaam en hun functies), blokkades en reflexzones. Doordat met de steen lichte druk wordt uitgeoefend, komen bloedserum en afvalstoffen in het bindweefsel met elkaar in aanraking en ontstaat een natuurlijke immuunreactie. De kruidenolie zorgt voor een verbeterde doorbloeding en spoort hierdoor de ontgifting aan. Met deze behandeling wordt het lichaamseigen ontgiftingsmechanisme weer optimaal gestimuleerd. Een behandeling duurt circa 1 uur.

 

Hoe voelt het?

Door de olie is de behandeling pijnloos en blijft de huid intact. Daar waar zich blokkades bevinden, kunnen vlekken verschijnen in de huid (niet op de huid), variërend van dieprood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe ernstiger de stoornis.

 

Deze vlekken zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen en het lichaamseigen immuunsysteem en zullen vrij snel weer verdwijnen, afhankelijk van de conditie in de lichamelijke circulatie en de hoeveelheid water/kruidenthee die u drinkt. Veel water helpt om afvalstoffen af te voeren. Behandeling van het gezicht gebeurt overigens heel subtiel. Het werkt ontspannend en geeft geen rode vlekken.

 

Wat kunt u doen voor een optimale werking van de behandeling?

  • Drink extra water en kruidenthee. Drink vooral geen koude en/of zure dranken en eet op de dag van behandeling geen koud/zuur voedsel, want die belemmeren de afvoer van afvalstoffen.
  • Blijf met het behandelde gebied uit de zon en de wind. Door de behandeling is de huid toegankelijker voor warmte, koude en wind. Het is verstandig de huid, voor zover mogelijk, de eerste paar dagen te bedekken.

 

NB. Wacht met douchen tot minimaal drie uur na de behandeling. Door de behandeling komen de poriën namelijk open te staan, waardoor de natuurlijke barrière van de huid tijdelijk verdwijnt en vuil en zeepresten de huid kunnen binnendringen.

 

/files/35213/35212777

 

 

 

 

 

 

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Het gaat niet van uw eigen risico af. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.

 

Heb ik uw interesse gewekt?

 

Als u meer wilt weten, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek;

T: 06-49014438

E: info@careforyoumassage.nl

W:www.careforyoumassage.nl