Rouwverwerking Alphen aan den Rijn

Praktijk Pentheo

Thorbeckeplein 93

2406 CG Alphen aan den Rijn

E: info@pentheo.nl

M: 06 14898985

T: 0172 - 576803

W: http://pentheo.nl/

 

 

 

Welkom in mijn praktijk.

 

/files/18228/18227927

 

Mijn naam is Lucia Duiker, eigenaar  van praktijk Pentheo, praktijk voor coaching, counseling, rouw- en verlies en mediation en conflictbemiddeling.

Ik ben moeder van 2 zoons en werkzaam als zelfstandig gecertificeerd  verpleegkundige in de palliatieve/terminale zorg en in de Geestelijke Gezondheid zorg.

Ruim 10 jaar geleden kreeg ik zelf te maken met een groot verlies in mijn leven. Rouwen is zware arbeid verrichten. Van rouwen kan je goed ziek zijn. Tijdens mijn zoektocht naar betekenis geven  aan mijn verlies heb ik ervaren door mijn eigen kennis en ervaring dat mijn verlies iets positiefs heeft opgeleverd.  Er voor anderen zijn. De herkenning van pijn, heimwee hoe het vroeger was. En om verder te kunnen heb ik geleerd om op beide benen te blijven balanceren in plaats van op één been. Op beide benen staan geeft kracht om verlies te dragen.

Ik ben scholing en trainingen gaan volgen in verlies- en rouwverwerking en ben in het bezit van de diploma’s  coaching en counseling en mediation. 

Durf jij met mij mee te wandelen? Want bij praktijk Pentheo kan je ook terecht om samen wandelend  je verlies ervaring  met anderen te delen.  Zo komen we samen in beweging.

 

Pentheo is het Griekse woord voor treuren.

 

/files/18229/18228499

 

Rouwverwerking.

Praktijk Pentheo biedt begeleiding bij rouw- en verlies, rouwwandelingen, maar ook coaching en counseling voor zij die vastlopen in hun leven en daarbij ondersteuning nodig hebben om succesvol  in het leven te staan.

In mijn praktijk kunnen ook kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken bij een verlies met behulp van verschillende creatieve vormen de juiste begeleiding krijgen.  Maar ook een volwassene  die vastloopt tijdens het rouwproces kan bij pentheo terecht.

 

/files/18229/18228498

 

Rouwwandelingen.

Niemand is hetzelfde en dus verwerken wij elk op onze manier ons verlies van een dierbare. Ook bij Pentheo houden wij daar rekening mee en organiseren wij daarom rouwwandelingen. Rouwwandelingen worden eens per maand georganiseerd en elke maand is er een ander thema.

Met lotgenoten lopen wij samen en delen ons verhaal ter verlichting. Daarbij maken wij gebruik van de elementen van de natuur.

Bedrijven.

Voor bedrijven die hun rouwende medewerkers goed/beter willen ondersteunen tijdens het rouwen verzorgen wij lezingen.

Mediation.

Heeft u een geschil rond arbeidsconflicten, buurt- en burenruzies en diverse samenwerkrelaties dan kunt u ook bij Pentheo terecht voor mediation gesprekken. Mediation is een populaire methode om conflicten op te lossen, waarbij beide partijen meer invloed hebben dan bij een gerechtelijk proces.

 /files/18229/18228637