Vinca Minor

prijs
€ 0,70
datum plaatsing
17-06-17
conditie
gebruikt
adverteerder
jeroen
type
aangeboden
adverteert sinds
14-07-2012
plaatsnaam
Gilze
telefoon
06-21822385
gezien
1 x
snelcode info
1606827

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Beschrijving:
Vinca Minor 'Gertrude Jekyll' Maagdenpalm


Maagdepalm (Vinca) is groenblijvend. Wie een kleine tuin heeft en een keuze moet maken voor een bodembedekkende plant, kan beter voor maagdepalm kiezen dan voor een klimopsoort (Hedera). Hij is ook niet zo agressief met in groeien voor struiken, bomen of andere planten als klimop. Hij bloeit met fel blauwachtige of witte bloemen en heeft een rijke en langdurige bloei vanaf januari tot half mei. Ook daardoor heeft de plant een streepje voor op klimop. Vinca is er met groot en klein blad en dito bloem. Zowel op zwaar beschaduwde plaatsen als in de volle zon voelt maagdepalm zich thuis. Vinca major groeit met lange uitlopers, tot wel anderhalve meter lang. Daar tegenover staat dat Vinca minor bescheidener groeit met uitlopers tot een halve meter. Je kan bij beide soorten de uitlopers goed inkorten zonder dat de plant daar last van heeft.
Het blad van de hiernaast beschreven soort is drie maal zo klein als dat van Vinca major en ook de bloem is twee maal kleiner. Deze fris, donkergroen bladige Vinca minor soort bloeit zeer talrijk met witte bloemen van maart t/m mei en kan een hoogte bereiken van 15 cm. Vooral in grote groepen toepassen.

Levering vanaf 24 planten
Bel of mail voor meer info.

Trefwoorden: bodembedekker, vaste planten, tuin, aanplanten, groenblijvend, winterhard

Deel deze advertentie met:
|