DVD: Afilm LINDA Filmbox 7 dvd's.

DVD: Afilm LINDA Filmbox 7 dvd's.

- Brokeback Mountain: (foto 5).
Een indrukwekkend liefdesverhaal: twee jonge cowboys ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en beleven een geheime romance.
Brokeback Mountain is een Amerikaanse film van regisseur Ang Lee, gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Annie Proulx dat in 1997 in The New Yorker werd gepubliceerd (Nederlandse titel: "Twee cowboys"). Het verhaal gaat over twee cowboys in Wyoming tijdens de jaren 60 die verliefd worden en wier relatie over een tijdsspanne van twintig jaar gevolgd wordt. Doordat hun milieu homoseksualiteit niet aanvaardt, voelen beiden zich gedwongen tot een dubbel leven: "normaal" (maar ongelukkig) gehuwd met een vrouw voor de buitenwereld en slechts tijdens occasionele "vis-expedities" toegevend aan hun homoseksuele aard. In de film worden de hoofdrollen vertolkt door Heath Ledger als Ennis del Mar en Jake Gyllenhaal als Jack Twist.
1963 Ennis del Mar, een ranchhulp, en Jack Twist, een rodeocowboy, ontmoeten elkaar als ze solliciteren voor werk bij de schapenhouder Joe Aguirre. Ze moeten de schapen naar Brokeback Mountain brengen, en ervoor zorgen dat ze de zomer heelhuids doorkomen. Gedurende deze lange maanden van complete afsluiting van de wereld, ontwikkelen de twee een band. Op een dag nodigt Jack, die in de tent in het basiskamp slaapt, en een paar glaasjes gedronken heeft, Ennis uit in de tent te komen in plaats van in de open lucht. Ze slapen, maar als ze wakker worden, blijkt het moeilijk te zijn niet toe te geven aan hun seksuele geaardheid. Ennis waarschuwt Jack dat dit maar een one-time incident is, maar de relatie die ze hebben opgebouwd, wordt steeds sterker, en ze worden steeds verliefder. Als hun zomer op de berg onverwacht beëindigd wordt, raken ze in een gevecht, en beiden hebben bloed op hun shirt. Onderweg naar beneden bedenkt Ennis zich dat hij z'n shirt heeft achtergelaten op de berg. Na de zomer op Brokeback Mountain, trouwt Ennis met zijn verloofde Alma, en Jack komt in Texas terecht, waar hij rodeoprinses Lureen Newsome ontmoet, en met haar trouwt. De twee ontmoeten elkaar weer vier jaar later, als Jack Ennis een bezoekje brengt. Ze kunnen zich wederom niet inhouden, en Alma ziet hen heftig zoenen. Jack vraagt aan Ennis of hij samen met hem een leven wil opbouwen op een ranch, maar Ennis, die geplaagd wordt door een herinnering van zijn jeugd, waarin een homo vermoord en vermoedelijk gemarteld was, is bang dat dat alleen maar tot ellende zal leiden. Hij wil ook zijn familie niet verwaarlozen, noch verlaten. Dit leidt ertoe dat ze elkaar alleen maar ontmoeten tijdens vistripjes, waarbij ze zichzelf kunnen zijn.
De jaren verstrijken, en de huwelijken van beide mannen gaan er niet op vooruit. Alma komt erachter dat Ennis helemaal niet gaat vissen met Jack. Hun huwelijk loopt uit op een scheiding. Ondertussen wil Lureen haar man alleen maar als een zakenman zien maar Jack is het hier niet mee eens. Als Jack hoort van Ennis scheiding, gaat hij weer naar Ennis en vraagt hem nogmaals om samen een bestaan op te bouwen, maar Ennis wil niet weg bij zijn kinderen, en is nog steeds bang voor de reacties van buitenstaanders. Bij een volgend tripje, krijgen ze weer ruzie, omdat Ennis met zijn werk zit en het volgende tripje af wil zeggen. Ennis geeft Jack de schuld van de rotzooi in zijn leven, en ze vechten weer bijna, maar eindigen in een omhelzing.
Later krijgt Ennis een kaart naar Jack terug, met een stempel. Overleden. Helemaal in shock belt hij Lureen, die hem vertelt dat Jack is overleden met het verwisselen van een band. De wieldop is in zijn gezicht gesprongen, en hij is gestikt in zijn eigen bloed. Beelden van Jack die in elkaar wordt geslagen en daaraan overlijdt, passeren de revue. Het wordt in de film niet duidelijk of dit is wat Ennis vermoedt of dat dit echt gebeurd is. Lureen vertelt hem ook dat Jack wilde dat zijn as over Brokeback Mountain werd uitgestrooid, maar ze weet niet waar dat is.
Ennis gaat naar Jacks ouders en biedt aan Jacks as te verspreiden. Jacks vader slaat dit aanbod botweg af. Hij weet ook wel waar die verdomde berg is. De moeder biedt Ennis aan om Jacks kamer te bezichtigen en daar vindt hij Jacks en zijn eigen bebloede shirt terug. Ennis neemt de shirts mee. Symbolisch is hierbij dat hier het witte shirt van Ennis nog hangt onder het bebloede spijkerjack van Jack.
Dan zit Ennis in zijn caravan, en Alma Jr. komt op bezoek. Ze gaat trouwen en vraagt haar vaders zegening. Ennis, die zijn lessen in het leven heeft geleerd, vraagt Alma of hij wel echt van haar houdt, en Alma is hier zeker van. Als Alma weg is, komt Ennis erachter dat ze haar vest vergeten is, en hangt het in de kast, waar hij de bebloede shirts van zichzelf en Jack heeft gehangen, met een kaart van Brokeback Mountain. Nu hangt het spijkerjack van Jack binnen het witte shirt van Ennis: symbool voor de bescherming die Ennis nu eindelijk wel biedt aan Jack.
Hij strijkt de kaart recht en met de woorden: Jack, I swear eindigt de film.

- Precious: (foto 6).
Een film die je nooit zult vergeten: de Afro-Amerikaanse Precious is zestien en zwanger van haar tweede kind. Van haar moeder krijgt ze geen enkele steun.
Precious is een Amerikaanse film uit 2009 van regisseur Lee Daniels. De film is, zoals de titel duidelijk maakt, gebaseerd op de roman Push van schrijfster Sapphire. Het boek werd omgevormd tot een scenario door Geoffrey S. Fletcher. De hoofdrol wordt vertolkt door Gabourey Sidibe en enkele van de belangrijkste bijrollen door Mo'Nique, Paula Patton, Mariah Carey en Lenny Kravitz.
In 1987 is Claireece Precious Jones 16 jaar oud. Ze is een zwart meisje dat lijdt aan overgewicht en analfabeet is. Ze woont samen met haar moeder Mary, een gestoorde huisvrouw, in Harlem. Precious werd al twee keer door haar vader Carl bezwangerd en ook haar moeder maakt misbruik van haar. Bovendien wordt ze van school gestuurd omdat ze zwanger is van haar tweede kind.
Om aan alle ellende te ontsnappen, duikt ze onder in een fantasiewereld. Ze beeldt zich een nieuwe, betere wereld in. Zo praat ze met foto's die in haar hoofd tot leven komen. Wanneer ze uiteindelijk op een nieuwe school belandt, krijgt haar leven een nieuwe duw in de rug. Haar leerkracht, juffrouw Blu Rain, is erg lief voor haar, net als de sociale medewerkster Weiss. Maar dan moet Precious bevallen. Haar pasgeboren zoon krijgt de naam Abdul. Haar zoon geeft haar leven meer betekenis en dus besluit ze niet langer samen te wonen met haar moeder. Ze vlucht en vindt onderdak in haar klaslokaal.
Later verneemt Precious dat haar vader gestorven is aan aids. Zelf is ze ook besmet met het hiv. Toch besluit ze de moed niet op te geven, want ze wil absoluut een beter leven.

- Killers: (foto 7).
Actie, romantiek en mooie mensen: een pasgetrouwd stel ontdekt dat hun buren huurmoordenaars zijn die het op hun leven hebben gemunt.
Killers is een actiekomedie waarin Katherine Heigl de ideale man Ashton Kutcher gevonden lijkt te hebben, maar die leidt een veel gevaarlijker leven dan ze denkt
Tijdens een vakantie in Nice ontmoet de pas gedumpte Jen de man van haar dromen: Spencer. Ze daten, trouwen en settelen zich binnen de kortste keren in een heerlijk rustieke buitenwijk. Wat Jen niet weet is dat Spencer ooit huurmoordenaar was. Zijn geheim komt uit als blijkt dat iemand een beloning heeft uitgeloofd voor een ieder die Spencer weet te vermoorden. Niemand is dan meer te vertrouwen.

- The Kids Are All Right: (foto 8).
Ontroerend, grappig en soms schokkend: over twee lesbische moeders, hun kinderen en de zoektocht naar hun donorvader.
The Kids Are All Right: Nic en Jules zijn een getrouwd lesbisch echtpaar uit Californië. Ze hebben beiden een kind van dezelfde anonieme zaaddonor. Nic is gynaecoloog en de kostwinner van het gezin, terwijl Jules huisvrouw is en zich verder bezighoudt met het ontwerpen van tuinen. Het jongste kind, Laser, is vijftien jaar en wil graag uitzoeken wie zijn biologische vader is, maar moet wachten tot hij achttien wordt om dit na te vragen in de infertiliteitskliniek en daarom vraagt hij zijn achttienjarige zus Joni om de infertiliteitskliniek te bevragen inzake de identiteit van hun vader. Beide kinderen ontmoeten hun vader Paul en de ontmoeting gaat goed. De kinderen hebben alles verzwegen tegenover hun moeders, omdat ze bezorgd zijn dat die boos worden, maar Nic en Jules komen het te weten en beslissen om Paul thuis uit te nodigen voor een etentje. De sfeer is vriendschappelijk maar ook een beetje ongemakkelijk.
Wanneer Paul verneemt dat Jules zich bezighoudt met het ontwerpen van tuinen vraagt hij haar om zijn tuin onder handen te nemen. Tijdens het werk blijkt er een aantrekkingskracht te bestaan tussen de twee en ze delen herhaaldelijk en hartstochtelijk het bed met elkaar. Wanneer Nic de affaire ontdekt[1], is ze erg boos, maar Jules verdedigt zich en zegt dat ze niet verliefd is op Paul, maar dat ze alleen meer affectie en waardering wilde. Als de kinderen het nieuws vernemen zijn ze erg boos op Jules en Paul. Paul stelt Jules voor om samen met de kinderen bij hem te komen wonen, maar Jules weigert. Thuis vraagt ze vergeving aan Nic en de kinderen. De volgende dag brengt het gezin hun dochter naar de universiteit. Tijdens de terugweg zegt de zoon dat ze niet mogen scheiden omdat ze daar te oud voor zijn, waarop beide moeders beginnen te lachen om die opmerking, waarop de film eindigt met Nic en Jules, glimlachend kijkend naar elkaar.

- The Queen: (foto 9).
Fantastisch kijkje achter de schermen van het Britse koningshuis. Tony Blair is net minister-president als prinses Diana omkomt bij een auto-ongeluk.
The Queen is een Britse speelfilm uit 2006 onder regie van Stephen Frears.
In 1997 wint Tony Blair de Britse verkiezingen en wordt zo eerste minister. Koningin Elizabeth is hier niet echt blij mee omdat Blair plannen heeft om het rijk te moderniseren. Drie maanden later overlijdt Diana Spencer ten gevolge van een verkeersongeval in de Pont de l'Alma in Parijs. Alastair Campbell, communiecatiedirecteur van Blair, stelt een speech op waarin hij Diana omschrijft als "de prinses van het volk". Blair geeft deze speech de volgende dag en zijn omschrijving van de prinses wordt door het volk overgenomen. Ondertussen zit de Britse koningsfamilie op hun buitenverblijf in Balmoral Castle. De dood van Diana leidt tot meningsverschillen in de familie. Koningin Elizabeth is van mening dat Diana niet meer tot de familie behoort sinds haar scheiding met prins Charles een jaar eerder. Daardoor heeft ze geen recht op een koninklijke begrafenis en dient de familie Spencer zelf een privé-plechtigheid te organiseren. Prins Charles is het oneens en vindt dat zijn moeder te licht over het ongeval denkt. Uiteindelijk geeft Elizabeth toestemming dat het tweeëndertigste squadron van de Royal Air Force het lijk van Diana mag overbrengen naar het Verenigd Koninkrijk.
De Britse inwoners rouwen omwille van de plotse dood van Diana en de ingang van het koninklijk paleis wordt overstelpt met bloemen. Dit gaat zo ver dat de Britse wacht beslist om in een andere ingang te voorzien. De Britse tabloid schrijft volop over het feit dat de Britse royals totaal niets van zich laten horen. Charles is het eens met Blair dat het hof moet reageren, maar Elizabeth blijft bij haar standpunt en weigert elke vorm van communicatie met het volk. Dit heeft tot gevolg dat de royals hun populariteit zienderogen zien dalen. Hoewel Blair eerder tegen een monarchie is, krijgt hij toch een gedeeltelijke admiratie met de koningin. Hij belt haar op en zegt dat ze drie zaken moet doen om geloofwaardigheid bij het volk te herstellen: er moet een publieke begrafenis plaatsvinden in Westminster Abbey waar de koninklijke familie op aanwezig moet zijn, de Britse vlag moet halfstok hangen aan Buckingham Palace en de koningin moet op televisie een toespraak houden over het leven van Diana. De voorstellen worden niet goed onthaald door de koninklijke familie. Prins Philip is ontzet wanneer hij verneemt dat Elton John gevraagd werd om tijdens de begrafenis Candle in the Wind te zingen. Elizabeth begint te beseffen dat het volk niet meer achter haar staat en overweegt om af te treden. Haar moeder Elizabeth Bowes-Lyon kan haar op andere gedachten brengen omdat een aftreding op dit ogenblik nog voor grotere problemen zal zorgen en het geloof in de koninklijke familie volledig zal verdwijnen.
Philip heeft prins William en prins Harry meegenomen op hertenjacht. Wanneer Elizabeth hen wil bezoeken, rijdt ze zich vast in een beekje en is bijgevolg verplicht om te voet verder te gaan. Tijdens deze tocht komt ze een mooi, majestueus rood hert tegen. Ze wordt bevangen door de schoonheid van het hert en de twee kijken elkaar recht in de ogen aan. Wanneer een geweerschot afgaat, jaagt de koningin het hert weg zodat dit niet wordt doodgeschoten. Net voor haar vertrek naar Londen verneemt Elizabeth dat het hert werd doodgeschoten op een aanpalend domein. Ontzet gaat ze naar de eigenaar om afscheid te nemen van het dier.
De koninklijke familie gaat terug naar Londen en brengt een eerbetoon aan de bloemen die het volk massaal aan het paleis hebben gelegd. Later brengt de koningin een toespraak op televisie waarin ze Diana omschrijft als een buitengewone getalenteerde vrouw. Er komt eveneens een publieke begrafenis in Westminster Abbey waar de koninklijke familie op aanwezig is.
Twee maanden later is Blair op bezoek bij Elizabeth. Haar populariteit bij het volk begint terug toe te nemen. Elizabeth is blij dat ze het advies van Blair heeft opgevolgd, maar merkt op dat Blair er zelf ook voordelen heeft kunnen uithalen. De koningin geeft Blair de raad er rekening mee te houden dat de publieke opinie snel kan veranderen en geeft toe dat de monarchie misschien wel toe is aan vernieuwing. Blair stelt Elizabeth voor dat ze de vernieuwing samen kunnen doen, maar Elizabeth zegt daarop dat dit de taak is van de eerste minister en dat zij als koningin enkel een adviserende rol heeft.

- Into the Wild: (foto 10).
Over eenzaamheid en de schoonheid van de natuur: de pas afgestudeerde Christopher verlaat zijn familie en vrienden en verdwijnt in de wildernis van Alaska.
Into the Wild is een film uit 2007, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van Chris McCandless. De film werd geregisseerd door Sean Penn, die ook het scenario schreef, en de hoofdrollen worden vertolkt door Emile Hirsch, Jena Malone, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, William Hurt en Catherine Keener.
Chris McCandless (Emile Hirsch) heeft zojuist zijn studie aan de Emory University te Atlanta afgerond en is met bovengemiddeld hoge cijfers geslaagd. Een glorieuze toekomst als vervolgstudent rechten aan Harvard University lijkt in het verschiet te liggen en de bekostiging daarvan is geen enkel probleem, omdat zijn ouders Walt (William Hurt) en Billie (Marcia Gay Harden) met plezier het geld willen bijleggen dat hij eventueel tekortkomt.
McCandless zelf heeft heel andere plannen. Hij is de in zijn ogen op materialisme en gekte van de op prestatiedrang gerichte samenleving waarin hij vertoeft zat. Daarbij voelt hij zich vervreemd van zijn ouders, die volop meedraaien in dit systeem en jaren geleden besloten te gaan scheiden, maar dit nooit uitgevoerd hebben. De enige waarmee McCandless sindsdien een innige band heeft, is zijn zus Carine (Jena Malone), die daarom precies de beweegredenen begrijpt van wat er te gebeuren staat.
McCandless maakt het volledige saldo van zijn spaarrekening van meer dan $24.000 over naar Oxfam Novib met de mededeling dat het daarvan iemand te eten moet geven. Vervolgens trekt hij als zwerver de wereld in enkel gewapend met zijn rugzak, een goed stel hersenen en zijn oude Datsun, die hij op enige afstand van zijn ouderlijk huis ook achterlaat in een waterstroom. Hij neemt de naam Alexander Supertramp (tramp = 'zwerver') aan, waardoor hij nog moeilijker op te sporen wordt. McCandless wil maar één ding en dat is de wereld beleven zoals de wereld in zijn ogen ooit bedoeld is. Hij verslaat daarbij al zijn belevenissen, indrukken en overdenkingen in een dagboek en besluit alle boeken te gaan lezen die hij nog wilde lezen.
Op zijn tocht door de Verenigde Staten ontmoet McCandless de ene opmerkelijke persoonlijkheid na de andere, zoals landarbeider Wayne Westerberg (Vince Vaughn), de levenservaren oude man Ron Franz (Hal Holbrook) en hippiestel Rainey (Brian H. Dierker) en Jan Burres (Catherine Keener), waarvan hij gaat houden als van een moeder. Niettemin vestigt McCandless zich nergens definitief, want hij heeft één groot doel en dat is helemaal afgesloten van de mensheid in de natuur leven van Alaska. Alles wat daarvoor komt, geldt als voorbereiding daarop.
Deze replica van McCandless' bus werd gebruikt tijdens de opname. Wanneer McCandless zijn plan ten uitvoer wil brengen, vindt hij een lift van een man die hem met zijn truck afzet in het besneeuwde Alaskaanse landschap. Hij gaat er wonen in het wrak van een door hem zo genoemde 'Magic Bus'. Daarbij is hij voor warmte en voedsel volkomen aangewezen op zichzelf en zijn vindingrijkheid. McCandless heeft in eerste instantie de tijd van zijn leven, maar na verloop van tijd wordt het moeilijker en moeilijker om aan voedsel te komen. Hij moet steeds meer nieuwe gaatjes in zijn riem maken om zijn broek op te houden. Hij probeert terug te keren naar de bewoonde wereld maar het riviertje waar hij op de heenweg doorheen kon waden blijkt nu een immense kolkende stroom te zijn geworden. Hij moet terugkeren naar de bus. Sterk vermagerd en niet meer in staat om te jagen zoekt hij zijn toevlucht tot wortels en planten; daarbij maakt hij een ernstige vergissing en wordt ziek. Uitgemergeld en niet in staat hulp te halen sterft hij in zijn slaapzak in de bus. Zijn lichaam wordt enige weken later gevonden door eland-jagers.

- Sunshine Cleaning: (foto 11).
Het ene moment tragisch, het andere moment komisch: Rose en haar zus Norah starten een schoonmaakbedrijf dat is gespecialiseerd in misdaadlocaties.
Sunshine Cleaning is een Amerikaanse tragikomedie uit 2008 onder regie van Christine Jeffs. Hiervoor werd ze genomineerd voor de juryprijs van het Sundance Film Festival 2008. Emily Blunt werd voor haar bijrol als Norah Lorkowski genomineerd voor een Satellite Award.
Rose Lorkowski (Amy Adams) is een nooit getrouwde, alleenstaande moeder die hard werkt als schoonmaakster om voor haar zevenjarige zoontje Oscar (Jason Spevack) en zichzelf te kunnen zorgen. Haar jongere zus Norah (Emily Blunt) daarentegen woont nog bij hun vader Joe (Alan Arkin) en houdt er niet zo van om zich bovenmatig in te spannen. Ze wordt ontslagen in het restaurant waar ze als serveerster werkte - maar niet altijd op kwam dagen - en heeft geen haast iets anders te gaan doen. De moeder van Rose en Norah pleegde zelfmoord toen haar dochters nog kleine meisjes waren. Ze vonden haar dode lichaam toen ze in hun badpak binnen kwamen lopen. Norah past wel altijd op Oscar wanneer Rose 's avonds naar de 'avondopleiding' gaat om haar makelaarspapieren te halen. In realiteit gaat Rose daar alleen niet heen, maar naar een hotelkamer omdat ze een geheime affaire heeft met de getrouwde politieagent Mac (Steve Zahn). Ze hoopt dat hij ooit voor haar kiest en Mac maakt haar vol overtuiging het hof, maar is eigenlijk niet van plan zijn vrouw Heather (Amy Redford) voor Rose te verlaten.
Wanneer Rose en Mac elkaar weer ontmoeten in een hotelkamer, vertelt hij haar over wat hij die dag heeft meegemaakt. Hij moest naar een winkel waar een man kwam om een geweer te kopen, waarna die zichzelf daarmee ter plekke door het hoofd schoot. Het hele pand zat onder de resten van zijn uiteengespatte lichaam. Er kwam een bedrijf om dat op te ruimen en daarvoor een rekening van duizenden dollars presenteerde. De volgende dag komt Rose haar oude klasgenote Paula Datzman-Mead (Judith Jones) tegen, met wie ze vroeger tot dezelfde groep cheerleaders behoorde. Paula is inmiddels gelukkig getrouwd, zwanger van haar tweede kind en afgestudeerd als makelaar. Ze nodigt Rose uit voor haar babyshower. Daarna wordt ze gebeld met het verzoek of ze naar de school van Oscar wil komen. De directeur vertelt haar dat Oscar zichzelf geregeld in de problemen brengt en eist dat hij daarvoor medicijnen gaat gebruiken. Oscar is alleen helemaal geen lastige jongen, maar hij neemt de fantasieverhalen die Norah hem vertelt tijdens het oppassen alleen iets te serieus. Rose piekert er niet over om hem medicijnen te laten slikken. Ze wil hem daarom over laten schrijven naar een privéschool, alleen kost dat meer geld dan ze heeft. Daarom belt ze Mac voor meer informatie over het soort bedrijven dat locaties opruimt waar iemand gestorven is. Hij vertelt haar dat het voornamelijk gaat om het opruimen van bloed, lichaamsvocht en wondresten. De dode personen zelf worden weggehaald voor de schoonmakers komen.
Rose besluit zichzelf in de branche te wagen en zet Norah aan tot medewerking. Die gaat schoorvoetend mee. Hun vader Joe neemt Oscar onder zijn hoede zo lang als zijn moeder en tante van huis zijn. Hun eerste klus is een badkamer waarin een vrouw haar echtgenoot doodschoot. Rose en Norah gaan zonder enige ervaring aan de slag om het bloed van de muren af te krijgen en komen erachter dat dit nog niet meevalt. Wanneer Rose achteraf een cheque voor 500,- dollar overhandigd krijgt, is ze er niettemin van overtuigd door te gaan. Norah en zij gaan naar de schoonmaakwinkel van de eenarmige Winston (Clifton Collins Jr.) en laten zich vanaf dat moment door hem adviseren over de regels en voorschriften die er gelden binnen de branche. Zo mogen niet alle soorten afval zomaar in de container, zoals ze de eerste keer deden. Eenmaal op dreef kopen de zussen een busje en laten zowel daarop als op visitekaartjes de bedrijfsnaam Sunshine Cleaning zetten. Op advies van Winston leggen ze hun visitekaartjes neer bij onder meer verschillende begrafenis-, verzekerings- en vastgoedbedrijven die hen aan klussen kunnen helpen. Omdat Rose en Norah een stuk goedkoper zijn dan de concurrentie, stromen de klanten binnen.
Norah begint op eigen houtje een tweede projectje wanneer ze in de papieren van een dode vrouw een oude foto van een klein meisje genaamd Lynn vindt. Ze wil die opsporen om haar te vertellen dat haar moeder is overleden. Ze vindt de inmiddels volwassen Lynn (Mary Lynn Rajskub) en raakt bevriend met haar, maar vertelt in eerste instantie niet dat ze haar expres opgespoord heeft en waarom. De lesbische vrouw denkt daarom dat Norah interesse heeft.
Rose besluit dat als ze haar leven verder op poten wil zetten, dat ze met Mac moet breken. Norah blijkt al die tijd gewoon te hebben geweten van haar en de politieagent en vertelde haar recht in haar gezicht dat Macs vrouw weer zwanger is en dat hij haar nooit zal verlaten. Wanneer Rose Mac daadwerkelijk vertelt dat ze stopt met de affaire, doet haar dit meer pijn dan hem. Terwijl zij verdrietig is, accepteert hij het rustig en loopt hij weg. Wanneer Rose op weg gaat naar Paula's babyshower, wordt ze gebeld door een verzekeringsmaatschappij die haar een klus aanbiedt. Ze beseft dat dit een grote mogelijkheid is om in goede smaak te vallen bij een bedrijf dat haar in de toekomst aan veel meer werk kan helpen. Omdat ze per se eerst naar Paula toe wil, belt ze Norah op en zegt ze haar alvast te gaan. Wanneer Rose weggaat bij Paula en aankomt op het adres van de schoonmaakklus, treft ze daar Norah bij een brandend huis dat de brandweer nog lang niet geblust heeft. Norah stak binnen een kaarsje aan, maar toen er een kitten onder het matras van de dode vandaan schoot en naar buiten rende, ging ze die halen. Achter haar bleek het kaarsje een brand te veroorzaken die ze niet meer onder bedwang kreeg.
Omdat Sunshine Cleaning niet verzekerd was, heeft Rose plotseling een schuld van $40.000,- Haar bedrijfje is ter ziele. Omdat haar oude baas bereid is Rose baan terug te geven, slaat ze maar weer aan het sloven als hardwerkende en weinig verdienende schoonmaakster. Ze is kwaad op Norah en weigert zich nog langer als haar moeder op te stellen. Dat is ze automatisch gaan doen nadat hun moeder uit het leven stapte. Norah vertelt haar dat dit haar verantwoordelijkheid ook helemaal niet is. Hun moeder heeft hun dit aangedaan en daar hoeft Rose niet voor op te draaien. De twee sluiten vrede. Thuis staat vader Joe voor de deur. Hij wil voorlopig bij Rose intrekken, want hij heeft zijn huis verkocht. Hij wil het geld dat hij hiervoor kreeg, investeren in een nieuw bedrijfje dat hij samen met Rose en Norah wil gaan bestieren: Lorkowski Cleaning.

Per box voor €1,-.
Meerdere boxen beschikbaar.

Ook zeer goede handel voor markten/braderieën/verzamelbeurzen e.d.
Verdubbel of meer je aankoop!


Verzendkosten koper a €6,95 (TNTPostNL).

De eerste voorkeur gaat uit naar ophalen van het artikel omdat deze dan
bekeken kan worden. Eenmaal gekocht = geen retour! Verzenden is echter ook mogelijk maar is volledig voor eigen risico van de koper. Afgesproken prijs is exclusief verzendkosten! Hoewel het artikel goed verpakt zal worden, kan de adverteerder niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele defecten en/of schade aan- of zoekraken van het artikel door verzending.
  • Prijs € 1
  • Datum plaatsing 19-01-19
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Robert
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 13-12-2009
  • Plaatsnaam Raamsdonksveer
  • Telefoon 06-50240625
  • Gezien 117 x
  • Snelcode info 12888886

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice