Sociaal Pedagogisch Hulpverlener Naschoolse Dagbehandeling…

Leger des Heils

24 tot 32 uur, Amsterdam De licht verstandelijk beperkte jongen van acht die zich niet begrepen voelt. Of het elfjarige meisje dat op zichzelf is aangewezen. Hoe verschillend zij ook zijn, de kinderen op onze naschoolse dagbehandeling hebben één ding gemeen: zij schreeuwen om hulp. Niet letterlijk. Maar door het vertonen van gedragsproblemen. Hier prik jij als sociaalpedagogisch hulpverlener doorheen. Jij ziet het kind en de potentie. En weet positieve aandacht en de juiste behandeling te geven.

Informatie
Je bent groepsleider van zo'n negen kinderen van zes tot en met twaalf jaar oud. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en vertonen ernstige gedragsproblemen. Ze hebben het thuis vaak niet makkelijk, en worden door de omgeving waarin zij zich bewegen vaak niet begrepen. Gelukkig heb jij al ervaring met deze doelgroep. Zo kun je van begin af aan bieden wat deze kinderen nodig hebben: structuur, duidelijkheid en vertrouwen. En - omdat je weet dat 'moeten' averechts werkt - de juiste motivatie.

Samen met je collega's geef je groepsbehandeling en individuele aandacht. Spelenderwijs leren in een vaste dagstructuur staat hierbij centraal. Deze kinderen weten namelijk vaak niet welk speelgoed ze leuk vinden of hoe ze samen kunnen spelen met een ander. Dus ga jij dat samen met hen ontdekken. We richten ons elke zes weken op een ander thema, bijvoorbeeld gezonde leefstijl, dagbesteding, social media en sociale vaardigheid- en weerbaarheid trainingen. Door verschillende werkvormen in te zetten laat je de kinderen met deze onderwerpen kennismaken. Hoe mooi is het dat jij ze weet te prikkelen om de juiste keuzes in voedsel te maken, en ook weet te stimuleren om zich aan te sluiten bij een sportvereniging.

Onze aandacht en behandeling houden niet op bij de deur, of nadat de kinderen naar huis zijn gegaan. Nee. Jij begrijpt als geen ander dat ook de omgeving een cruciale rol speelt. Daarom breng je in kaart welke personen en organisaties bij deze kinderen zijn betrokken. Hierna kom je bij hen thuis om de ouders te begeleiden. Je kijkt ook mee op school om de leraren tips te geven en je onderhoudt nauw contact met bijvoorbeeld sportclubs, wijkteams, jeugdzorg en ouder- en kind adviseurs.

Functie-eisen
Jij hebt hart voor 'jouw' jongeren. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen. Het is een moeilijke doelgroep, er gebeuren heftige dingen en je krijgt te maken met soms schrijnende thuissituaties. Jouw positieve levensovertuiging en flexibiliteit helpen je hier goed mee om te gaan. Je bent ook consequent, een doorzetter en je weet je grenzen aan te geven. Ook kun je goed praten met je collega's. Na elke werkdag praten we een uur met elkaar na, en om de week bespreken we alle kinderen en hun behandelingen. En of het nu gaat om het zusje van een van de jongeren of de psychiater, jij schakelt soepel met mensen op verschillende niveaus. Daarnaast heb je respect voor andere culturen, waarin je je makkelijk beweegt.

Verder vragen we:
-Een hbo-diploma in de richting van SPH, Social Work, MDW of pedagogiek;
-Ervaring met kinderen of jongeren met een licht verstandelijke beperking en forse gedragsproblemen, en met werken met hun gezinssysteem;
-Dat je in het SKJ-register staat of dat je voldoet aan de voorwaarden voor registratie;
-Je dient in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan twee maanden;
-Je beschikt over een positieve christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.Arbeidsvoorwaarden
Op basis van opleiding en ervaring word je volgens CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in schaal 45. Deze loopt van minimaal € 2.016,- tot maximaal € 3.084,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 7,05% en hecht veel waarde aan flexibiliteit en persoonlijke ontwikkeling (Persoonlijk Budget Levensfase).

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Wij bieden mogelijkheden aan om jezelf te ontwikkelen zoals een eigen Leger des Heils Academie waar je trainingen kunt volgen.

Duur:
Aanstelling in eerste instantie voor bepaalde tijd. Verlenging behoort zeker tot de mogelijkheden.

Contactinformatie
We zien graag je motivatie en cv, inclusief een uitleg van jouw levensovertuiging, vóór 5 februari 2019 via onze site http://www.werkenbijhetlegerdesheils.nl tegemoet. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Iris Neefjes, teamleider naschoolse dagbehandeling Amsterdam-Noord, via 06 - 55 48 78 12.

Over Leger des Heils
Het Leger des Heils komt op voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Wij verlenen hulp aan mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, wonen, financiën, werk en opvoeding. Wist je dat we elk jaar voor wel 75.000 mensen klaarstaan? Dat doen we met 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers.

Ons Team
Alleen al in Amsterdam, waar jij komt te werken, tellen we 1.100 medewerkers. Hieronder vallen ook de vijf naschoolse dagbehandelingen, waar we opkomen voor kinderen en jongeren die na school nergens anders terecht kunnen. In multidisciplinaire teams zetten we hier een positief en herstelgericht behandelklimaat neer voor verschillende groepen: kinderen van vijf tot twaalf jaar en jongeren van twaalf tot en met vijftien.


Locatie: Amsterdam

Salaris indicatie: 2500-3500

Uur: 24-32

URL: https://www.jobbird.com/nl/vacature/15705730/leger-des-heils-sociaal-pedagogisch-hulpverlener-naschoolse-dagbehandeling-amsterdam-amsterdam
  • Prijs n.v.t.
  • Datum plaatsing 08-01-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Leger des Heils
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 08-01-2019
  • Plaatsnaam Amsterdam
  • Telefoon n.v.t.
  • Gezien 1 x
  • Snelcode info 21570592

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.