Kweekset Eitjes van Indische wandelende Tak, PSG1

prijs
€ 2,99
datum plaatsing
25-03-16
conditie
nieuw
adverteerder
Ants Kingdom
type
aangeboden
adverteert sinds
25-03-2016
plaatsnaam
Apeldoorn
telefoon
0557501125
gezien
15 x
snelcode info
7076417

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Dieren en Toebehoren > Insecten en Spinnen

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden

OMSCHRIJVING:

Kweekest met PSG1 eitjes Indische Wandelende Tak

Set eitjes psg1
25 eitjes van de Indische wandelende tak. De eitjes kunnen in het kweekbakje op een vochtig papiertje bewaard blijven (eens per week opnieuw vochtig maken is voldoende).

De eitjes zijn gemiddeld een paar weken oud, we verzenden eitjes van verschillende leeftijden door elkaar, zodat er steeds wat te zien blijft. Een deel komt naar verwachting binnen een paar weken uit, de rest uiterlijk binnen een aantal maanden. Aangezien de verzorging en omstandigheden belangrijk zijn voor het uitkomen van de eitjes, kunnen we geen garanties geven.
Algemene Info
Eitjes te koop van de Indische Wandelende Tak. De Indische wandelende tak wordt ook laboratorium wandelende tak genoemd en is het meest gehouden soort wandelende tak ter wereld. De soort heeft ook een psg nummer gekregen, psg 1. De officiële Latijnse naam is Carausius morosus.

De meeste mensen beginnen ook met deze soort als ze voor het eerst wandelende takken gaan houden. Ze zijn dan ook erg makkelijk te houden en eten goed beschikbaar voer, namelijk klimop.
Beweging en gedrag
Een Indische wandelende tak is een rustig dier. Omdat de meeste wandelende takken nachtactief zijn, zullen ze overdag niet veel beweging vertonen. ’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten. Ze kunnen niet bijten, krabben of gif uitscheiden en zijn makkelijk te hanteren. Ze kunnen ook niet springen en niet vliegen.
Voeding
Deze soort eet heel veel soorten blaadjes. Ze staan bekend om het eten van klimop. Ze kunnen leven op allerlei soorten klimop en ze hebben geen andere bladeren nodig om gezond te zijn. Je kan ze wel veel andere bladeren voeren, zoals braam-, framboos-, eik-, roos-, hazelaar en ligusterbladeren. Braambladeren en klimop is in de winter altijd te vinden.

Planten uit winkels zijn bespoten met insecticiden! Hier gaan je wandelende takken direct van dood bij eten.
Omgevingseisen
De temperatuur mag variëren tussen de 18 °C en 30 °C. Kamertemperatuur is dus prima voor deze dieren.
De wandelende tak stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, 2 keer peer week het verblijf wat besprenkelen als basis is voldoende, kijk uit voor schimmelontwikkeling. Ook mogen ze wat drinkwater hebben.
Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft de soort een verblijf nodig van minstens 3x de lengte van het dier hoog, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekend dit een omvang van minstens 24 cm hoog en 16 cm breed.
Voortplanting
Deze soort is parthenogenetisch in cultuur. Dit betekent dat in gevangenschap er alleen vrouwtjes zijn, en de eitjes die zij leggen komen toch uit zonder dat er een mannetje is geweest. Uit die eitjes komen ook weer alleen vrouwtjes.
Als de vrouwtjes volwassen zijn, zullen ze eitjes gaan leggen. De eitjes zijn rond en bruin en hebben een klein dopje er op waar het nimfje later uit zal komen. Ze gooien ze gewoon op de grond. De eitjes komen na een paar maanden tot een half jaar uit.
Eigen kweek
Onze eitjes komen allemaal van eigen kweek en zijn goed verzorgd voor verzending.

EXTRA KENMERKEN:
 ● Soort: Wandelende tak

ADVERTEERDER:
Naam: Ants Kingdom
Tel: 0557501125
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/5071367/ko

Deel deze advertentie met:
|
gewoon beestachtig goed