No Country For Old Men

prijs
€ 8,95
datum plaatsing
11-01-16
conditie
nieuw
adverteerder
Movie-Outlet
type
aangeboden
adverteert sinds
09-11-2015
plaatsnaam
Bergen op Zoom
telefoon
0682357517
gezien
17 x
snelcode info
6263055

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Muziek en Film > Blu-ray

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden
 ● Beschikbaarheid: op voorraad
 ● Levertijd (in dagen): 0

OMSCHRIJVING:

NO COUNTRY FOR OLD MEN is een strakke, nieuwe thriller van de al eerder met een Academy Award bekroonde filmmakers Joel and Ethan Coen, gebaseerd op de veelgeprezen roman van de Amerikaanse meesterschrijver Cormac McCarthy, winnaar van de Pulitzer Prize. De film speelt zich af in de huidige tijd waarin veedieven nu drugskoeriers zijn en in elk stadje de kogels je om de oren kunnen vliegen. In de cast zien we onder andere Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Javier Bardem, Woody Harrelson en Kelly Macdonald.

Het verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al zn illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Terwijl Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt, legt de film tegelijkertijd de tragiek bloot van de misdaad in Amerika en snijdt ook zorgelijke themas aan die zo oud zijn als de Bijbel en zo hedendaags als de krantenkoppen van vanochtend.
Recensie(s)

Javier Bardem liep twee maanden voor lul met raar haar, maar is nu wel opgenomen in het pantheon der klassieke filmschurken. Zijn Anton Chigurh geeft een mens nachtmerries.

Na drie jaar van louter schrijven lijkt de creatieve batterij van Joel en Ethan Coen weer helemaal opgeladen. Hun spionagekomedie Burn After Reading is net opgenomen, en er liggen scripts voor nog eens twee andere films klaar. En dan is er No Country For Old Men. Een film, zo zwaar beladen met kritische lof en fan-verering, dat hij alleen maar kan tegenvallen. Want is het echt de beste Coens sinds Fargo?

Eerst maar het verhaal. Joel en Ethan bewerkten de gelijknamige roman van Cormac McCarthy over de Texaanse rouwdouwer Llewelyn Moss (een uitmuntende Josh Brolin) die de vondst van zijn leven doet. In de woestijn vindt hij temidden van neergeschoten drugsdealers een koffer met twee miljoen dollar. Moss besluit het geld te houden, maar weet niet dat de eigenaren een zender in de koffer hebben geplaatst. En de man die de opdracht krijgt het signaal te volgen is, in de woorden van Moss zelf, ‘the ultimate bad-ass. Deze Anton Chigurh (Javier Bardem) heeft de vasthoudendheid van een bloedhond, en het mededogen van een jakhals. Met zijn kille glimlach en luchtdrukpistool heerst hij over leven en dood als een engel der wrake. En hij is niet af te schudden, leert Moss.

No Country is niet eenvoudig te duiden. Dit is een film die voelt, oogt en functioneert als een eersteklas thriller, maar het eigenlijk niet is. Want ondanks talrijke nagelbijt-momenten is dit een verhaal over noodlot en het kwaad in zijn meest pure vorm. Veel kijkers zullen het einde een bittere pil vinden. Maar wie de woorden van sheriff Ed Tom Bell (een melancholieke Tommy Lee Jones) in zijn oren knoopt (‘You cant stop whats coming) beseft dat No Country maar op één manier kan eindigen. Dus toch de beste sinds Fargo.

© Copyright Preview Filmmagazine BV

ADVERTEERDER:
Naam: Movie-Outlet
Tel: 0682357517
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/4698159/ko

Deel deze advertentie met:
|
Horen en zien...