Joy to the world

prijs
€ 1,70
datum plaatsing
19-03-17
conditie
gebruikt
adverteerder
Theo
type
aangeboden
adverteert sinds
27-07-2013
plaatsnaam
Bernheze / Landerd
telefoon
0627902296
gezien
1 x
snelcode info
2752321

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

7 Joy to the world
De woorden zijn van Engels hymne schrijver Isaac Watts , gebaseerd op Psalm 98 in de Bijbel. Het lied werd voor het eerst gepubliceerd in 1719 in de collectie van Watts '; De Psalmen van David: geïmiteerd in de taal van het Nieuwe Testament, en toegepast op de christelijke staat en aanbidding. Watts schreef de woorden van "Joy to the World" als een hymne ter verheerlijking van de triomfantelijke terugkeer van Christus aan het einde van het tijdperk, in plaats van een lied dat Zijn eerste komst viert. Alleen de tweede helft van teksten Watts 'worden nog steeds gebruikt.
De muziek werd aangepast met de teksten van Watts 'door Lowell Mason in 1839 en van een oudere melodie voorzien, een melodie waarvan die wordt verondersteld afkomstig te zijn van Händel , niet het minst omdat het thema van het refrein (En de hemel en de natuur zingen ...) verschijnt in het orkest opening en begeleiding van het recitatief Comfort ye uit Händels Messiah, ook de eerste vier noten komen overeen met het begin van het refreinen Heft uw hoofden en Glorie aan God uit dezelfde oratorium. Echter heeft Händel niet de gehele melodie te gecomponeerd. De naam "Antiochië" wordt meestal gebruikt voor de melodie.

• Bellen kan ook 0627902296

Uw bladmuziek niet bij de advertenties?

Bel of mail even en we gaan voor u opzoek.

Deel deze advertentie met:
|