Rudolph the red nosed reindeer

prijs
€ 1,50
datum plaatsing
23-05-17
conditie
gebruikt
adverteerder
Theo
type
aangeboden
adverteert sinds
27-07-2013
plaatsnaam
Bernheze / Landerd
telefoon
0627902296
gezien
1 x
snelcode info
2757350

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

11 Rudolph the red nosed reindeer
Rudolph the Red-Nosed Reindeer is een fictief rendier bedacht door Robert L. May. Hij introduceerde het personage in een verhaal geschreven in 1939, in opdracht van Montgomery Ward. In dit verhaal is Rudolph de aanvoerder van de negen rendieren van de kerstman. Het personage is sindsdien onlosmakelijk verbonden geraakt aan de verhalen rondom Kerstmis en de Kerstman.
Johnny Marks, een radioproducer die al meerdere succesvolle kerstliederen had geschreven, besloot in 1948 om May's verhaal om te zetten naar een lied.
Dit lied werd ingezongen door Harry Brannon voor de New Yorkse radio. Een jaar later maakte Gene Autry er een officieel nummer van. Het lied bereikte dat jaar de eerste plaats in veel hitlijsten, en maakte het personage Rudolph bij een groot publiek bekend. Er werden 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Het lied is in latere jaren nog vele malen gecoverd door andere artiesten, onder wie Dean Martin, Bing Crosby, Billy May, The Supremes, The Jackson 5, en Peach Hips.

De volledige bladmuziek voor koren (SATB) met piano begeleiding, uniek, op weinig plaatsen te verkrijgen.
• Bellen gaat sneller 0627902296

Deel deze advertentie met:
|