Ave fomosissima uit Carmina Burana

prijs
€ 1,30
datum plaatsing
26-03-17
conditie
gebruikt
adverteerder
Theo
type
aangeboden
adverteert sinds
27-07-2013
plaatsnaam
Bernheze / Landerd
telefoon
0627902296
gezien
1 x
snelcode info
2769944

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

13 Ave fomosissima uit Carmina Burana
De Carmina Burana is een middeleeuws manuscript dat gevonden werd in de abdij van Benediktbeuern in Beieren.
Carmina Burana betekent letterlijk liederen van Beuern (naar de naam van de abdij). De collectie bestaat uit meer dan 200 gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Belangrijkste thema's van de gedichten zijn de ontluikende natuur, kritiek op de wereldlijke en kerkelijke overheid en verheerlijking van het vrije leven vol drank, gokspelen, seks en liefde. De gedichten zijn in de 12e en 13e eeuw geschreven door verschillende, onbekend gebleven dichters. De dichters waren voornamelijk studenten, de zogeheten vaganten, die al dan niet nog op school of de universiteit zaten en losbandige paters. Archipoeta's biecht is ook als gedicht opgenomen in de Carmina Burana. Hij was een van de bekendste vaganten.
Een aantal van deze gedichten zijn door Carl Orff op muziek gezet en in 1937 uitgebracht.

Ave Fomosissima

‘ k Groet u, allerschoonste vrouw, kostbaar kroonjuweel gij, toonbeeld aller maagden trouw, 'k groet u, o beveel mij; 's werelds lichtschijn, wees gegroet 'k groet u, 's werelds roze, Blancefloer en Helena, Venus, weergaloze!

• Bellen kan ook 0627902296

Deel deze advertentie met:
|