Synchronisator 2 carburatoren

Auto onderdelen en diversen > Overige auto onderdelen en diversen

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden
 ● Beschikbaarheid: op voorraad
 ● Levertijd (in dagen): 1

OMSCHRIJVING:

Synchroon tester voor 2 carburateurs, onmisbaar bij het afstellen van motoren met meerdere carburateurs.
Het unieke ventiel en de speciale meter maken de deze synchronisator tot een eenvoudig en uniek stuk gereedschap met een zeer lange levensduur. Dit is een zeer populair artikel wat gebruikt wordt voor meerdere toepassingen voor motorfiets en ook auto (MGB, Triumph, Ferrari, carburateurs afstellen).
Voor motoren met 8, of 12 cilinders kan men meerdere synchronisatoren naast elkaar gebruiken.
Kompleet met:
Zware metalen standaard Carburateur aansluitnippels lang en kort M5 en M6 aansluitingen Instelbare demping tegen het trillen van de naald Zeer nauwkeurige vakuummeters met meskant aanwijzer Vakuum slangen Benzineslangen en aansluitingen
Gebruiksaanwijzing:
Alvorens u de motor kunt afstellen moet u er voor zorgen dat de motor op bedrijfstemperatuur is. De ontsteking op tijd staat. De bougies in orde zijn en dat de kleppen goed zijn afgesteld.
Bij de meeste motoren is het noodzakelijk om de benzinetank los te nemen om bij de carburaterus te kunnen komen. Om deze reden zitten er bij deze set enige benzineslangen met Y-stukken zodat u de benzine toevoer naar de carburateuren in stand kunt houden, terwijl de tank gedemonteerd is.
Op nieuwere meercilindermotoren zit er tussen de gasschuif en de cylinder een schroefje in de carburateur, of in een eventueel spruitstuk. Dit schroefje moet er uitgedraaid worden, hierin kunt u dan de slangpijp met M5x0,8 draad (eventueel het verloopstukje M6x1) monteren. Op deze slangpijpen worden dan de slnagen geschoven die naar de meters lopen. Bij Yamaha zitten op de meeste motoren reeds slangaansluitingen zodat hier geen adapters nodig zijn.
LET OP! Bij alle directe aansluitingen zoals b.v. Yamaha waarbij het zuigkanaal een grotere doorlaat heeft dan 3 mm moet tussen de aanzuigslang de M5 slangaansluiting met boring 3mm gemonteerd worden. Dit zodat de kogeltjes niet door de slang naar binnen gezogen kunnen worden. Hiervoor dient u de slang door te knippen en de slangpilaar er tussen te monteren.
Laat de motor stationair lopen en draai de kartelschroef met de hand vast, waarschijnlijk wijst geen van de meters iets aan. Nu de kartelschroef langzaam losdraaien tot de naald zich zonder trillen beweegt, blijft de naald trillen draai dan de schroef weer wat dicht. Op dit punt de sticker met de streep naar boven op de voorzijde van de knop van de kartelschoef plakken.
De motor stationair laten lopen en de carburateurs zo afregelen dat ze allen dezelfde waar de hebben (meestal tussen de 0,2 en 0,35 bar). De motor nu tussen de 2000 en 3000 toeren laten lopen en controleren of alle meters weer dezelfde waarde aangeven. Is dit niet het geval dan de carburateurs nogmaals nastellen en ook weer bij het door de fabriek opgegeven stationair toerental controleren.

LET OP! na gebruik de kranen weer opendraaien.
KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE HANDLEIDING.

ADVERTEERDER:
Naam: Vocor Tools
Tel: 0345574138
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/3766617/ko


PRIJSSTELLING

De genoemde prijzen zijn inclusief btw, af ons bedrijf te Geldermalsen.

 

SHOWROOM/AFHALEN

U kunt dit product en vele andere gereedschappen, materialen en machines naast op onze website, bekijken in onze showroom. Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 15.00 uur. U kunt bij ons pinnen!

 

POSTORDERSERVICE

Verzenden doen wij graag voor u, na vooruitbetaling. Bestel via onze website, u vindt dan direct de verzendkosten en alle benodigde informatie voor de betaling.

 

NOG HEEL VEEL MEER

Kijk ook bij onze andere advertenties en op onze website voor nog heel veel meer speciale producten, gereedschappen en machines voor de professional en de hobbyist.

 

ONS ADRES

VOCOR TOOLS B.V.

RIJNSTRAAT 51C,

4191 CK GELDERMALSEN

(vlak aan de A15 en A2 in het centrum van Nederland)

Telefoon 0345-574138

  • Prijs € 65
  • Datum plaatsing 06-08-16
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Vocor Tools
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 04-10-2012
  • Plaatsnaam Geldermalsen
  • Telefoon 0345574138
  • Gezien 50 x
  • Snelcode info 4715032

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.

Bezorgservice