Muhammad: A Story of the Last Prophet door Deepak Chopra.

prijs
bieden
datum plaatsing
20-07-17
conditie
nieuw
adverteerder
Albert
type
aangeboden
adverteert sinds
01-02-2014
plaatsnaam
Delft
telefoon
n.v.t.
gezien
1 x
snelcode info
3241699

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.

Omschrijving

Muhammad (Mohammed)

Muhammad: A Story of the Last Prophet door Deepak Chopra.

Het boek is in ongelezen nieuw staat, doch in het engels geschreven.
Afmetingen: 1,8 x 20,3 x 13,5 cm

Het boek is in ongelezen staat.
Prijs 20 Euro is inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Dit is het betoverende verhaal van de profeet Mohammed. In een gelaagde roman geeft Deepak Chopra de grote profeet een menselijk gezicht.
Mohammed was een succesvol koopman en een doodgewone echtgenoot en vader. Dat veranderde toen God tot hem kwam in de gestalte van de engel Gabriël. Toen werd Mohammed een Godsgezant. Hij probeerde mensen ertoe te bewegen dat ze zich op de ene God zouden richten. Mohammed zag zichzelf niet als zoon van God of als iemand die verlichting had bereikt. Eenvoud kenmerkte hem.
Chopra belicht de vele facetten van Mohammed door verschillende vertellers aan het woord te laten. Zo sche tst hij een beeld van de mens Mohammed, zijn inspiratie en zijn gevaarlijke taak. Mohammeds leven blijkt buitengewoon, waarachtig en verrassend te zijn. Gaandeweg ontdekken we dat we meer met hem gemeen hebben dan we dachten - omdat hij een mens onder de mensen was.

Recensie(s)

Met deze roman wordt een beeld van de profeet Mohammed als mens geschetst. Hoe hij geinspireerd werd door de engel Gabriel en hoe hij zijn moeilijke en gevaarlijke taak uitvoerde. Dit alles verteld door tijdgenoten van Mohammed. Deepak Chopra werd in 1946 in New Delhi, India, geboren. Daar studeerde hij medicijnen. In 1968 emigreerde hij naar de VS; na een carriere als endocrinoloog richtte hij zich op ayurveda en spiritualiteit. Hij is heel bekend, maar krijgt ook de nodige kritiek. Hij schreef 57 boeken, waaronder de met dit boek vergelijkbare romans 'Boeddha' en 'Jezus'. In deze roman wordt Mohammed in zijn tijd neergezet als een gewone man, in een omgeving te midden van veel godendom en misstanden, die aangeraakt wordt door het goddel ijke. Chopra vertelt zo ook over het begin van de islam en de snelle verspreiding ervan. Met zijn oosterse, veelzijdige achtergrond en zijn eenvoudige verteltrant weet hij dit inzichtelijk te brengen. Bevat bovendien een voor- en nawoord van de schrijver, een chronologie en de de stamboom van Mohammed.

Gemakkelijk leesbaar, toegankelijk voor velen.
Normale druk..

Deel deze advertentie met:
|
de beste slechtweervoorziening