Traineeship Onderzoeker Veilig Thuis

Advizo BVAdvizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:
Traineeship Onderzoeker Veilig Thuis (32-36 uur)
Heb jij minimaal 2 jaar relevante werk- of stage-ervaring binnen de jeugdhulpverlening én de juiste opleiding en motivatie? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.
Dit houdt het Traineeship in:

In de eerste drie maanden van je opdracht word je persoonlijk begeleid door een trainer van de Advizo Academy. Deze trainer legt je alle facetten van de functie en de daarbij behorende procedures uit en coacht en ondersteunt je waar nodig. Ook gaat deze trainer de eerste keren mee naar belangrijke gesprekken. Hij/zij evalueert deze met jou en dient als vraagbaak tijdens het gehele proces. Op deze manier geven wij je de unieke kans om aan de slag te gaan als professioneel Onderzoeker Veilig Thuis. Binnen drie maanden word je klaargestoomd om zelfstandig je eigen onderzoeken te beheren.
Dit ga je doen:

Iedere melding die binnenkomt bij Veilig Thuis wordt beoordeeld op de mate van onveiligheid voor de betrokkenen. Op het moment dat er sprake is van grote onveiligheid of teveel onduidelijkheid rondom een situatie, besluit Veilig Thuis onderzoek in te zetten.

De meldingen worden vervolgens door jou of een van je teamleden onderzocht. Je gaat in gesprek met de betrokkenen en de mensen in hun omgeving. Aan de hand van deze informatie beoordeel je samen met collega’s, een gedragswetenschapper en/of een vertrouwensarts welk advies of welke hulpverlening nodig is om nieuwe meldingen te voorkomen.

Het werk als Onderzoeker Veilig Thuis is uitdagend en afwisselend. Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan problemen, zoals ouderenmishandeling, huiselijk geweld, psychiatrie, complexe scheidingen en opvoedproblemen. De leeftijd van cliënten kan uiteenlopen van 0-100. Soms blijkt dat er sprake is van een eenmalig incident, in andere gevallen is er sprake van een terugkerend patroon. Je gaat op huisbezoek, spreekt betrokkenen, kinderen, professionals en soms ook familie of vrienden van betrokkenen. Informatie en bevindingen leg je vast in diverse rapportages. Je werkt veelal zelfstandig; je draagt verantwoordelijkheid voor jouw eigen onderzoeken en plant je eigen afspraken in.

De werksfeer binnen Veilig Thuis is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.
Jouw toegevoegde waarde:
-onderzoeken van vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling d.m.v. gesprekken met bijvoorbeeld ouders, kinderen en informanten;
-beoordelen van de emotionele en fysieke veiligheid binnen het cliëntsysteem. Waar nodig afspraken maken om de veiligheid te herstellen;
-monitoren of de adviezen van Veilig Thuis op langere termijn het gewenste effect hebben door middel van een (telefonische) check of gemaakte afspraken nagekomen zijn;
-passende hulpverlening in gang zetten door deze aan te vragen bij de gemeente of betrokkenen zelf te stimuleren om dit te doen;
-het samenwerken met lokale instellingen, scholen, geïndiceerde jeugdzorg en bevorderen van een integrale aanpak;
-je bent klantvriendelijk, stressbestendig, professioneel, planmatig en multidisciplinair.

Nieuwsgierig hoe een dag als Onderzoeker eruit ziet? Lees hier de blog van Leanne.


Dit ben jij:
-een afgeronde HBO- of WO-opleiding waarmee SKJ registratie mogelijk is;
-registratie SKJ (of de mogelijkheid om je te registreren);
-minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
-Je beschikt over stage- of werkervaring in het werken met gezinnen en het omgaan met weerstand;
-kennis van complexe gezinssystematiek en de signalen van kindermishandeling;
-kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep;
-kennis en inzicht in interventies ten behoeve van het verhogen van veiligheid van jeugdigen.Dit bieden wij:

De functie van Traineeship Onderzoeker Veilig Thuis is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.724,00 en maximaal € 4.092,26 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren. Thuis werken behoort tot de mogelijkheden. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld. Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:
-deelname aan de Advizo Academy;
-persoonlijk opleidingsbudget;
-deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
-persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach/trainer;
-leuke personeelsuitjes. Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben je direct of op korte termijn beschikbaar voor 32-36 uur per week? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar – Klik op de solliciteer-button om te solliciteren –.


Locatie: Den Bosch

Salaris indicatie:

Uur: 32-40

URL: https://www.jobbird.com/nl/vacature/15706112/advizo-bv-traineeship-onderzoeker-veilig-thuis-den-bosch
  • Prijs n.v.t.
  • Datum plaatsing 08-01-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Advizo BV
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 25-05-2018
  • Plaatsnaam 's-Hertogenbosch
  • Telefoon n.v.t.
  • Gezien 2 x
  • Snelcode info 21570284

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.