Adviseur kwaliteit en handhaving kinderopvang

Gemeente Den HaagWat ga je doen

Binnen de productgroep Onderwijszaken houd jij je in teamverband bezig met de kwaliteit van de kinderopvang in Den Haag. Hiertoe zet je niet alleen wettelijke instrumenten in wanneer minimale kwaliteitseisen niet worden nagekomen, maar draag je ook bij aan het voorkomen van overtredingen.

 

Als Adviseur kwaliteit en handhaving kinderopvang wordt je ingezet op het gebied van bestuursrechtelijke handhaving het uitvoeringsbeleid, projecten en advisering van het management en het gemeentebestuur. Jouw kennis gebruik je om deze vlakken met elkaar te verbinden.

 

De handhaving vindt plaats op de minimale kwaliteitseisen uit de wet- en regelgeving aan de hand van het gemeentelijk handhavingsbeleid. Je toetst het rapport van de toezichthouder en stelt handhavingsbesluiten op, dit kan bijvoorbeeld een aanwijzing of een bestuurlijke boete zijn. Je bent een teamspeler en verantwoordelijk voor je eigen dossiers, het tijdig afdoen ervan evenals de registratie. Procederen behoort ook tot je taken. Je houdt ontwikkelingen bij op het gebied van relevant wet- en regelgeving en je draagt bij aan het up-to-date houden van het gemeentelijk handhavingsbeleid.

 

Verder voer je zo nodig kwaliteit verbeterende projecten uit. Je inventariseert behoeftes uit het veld en biedt ondersteuning aan aanbieders van kinderopvang. Ook bedenk je nieuwe ideeën op het gebied van het waarborgen van de kwaliteit van de kinderopvang in Den Haag, die vervolgens bijdraagt aan een goede ontwikkeling van het kind in een veilige en gezonde omgeving.

 

Wie zijn wij?

De productgroep Onderwijszaken is een uitvoerende afdeling binnen de dienst OCW en voert onder andere taken uit op het gebied van kinderopvang (registreren en handhaven), leerlingenvervoer en gemeentelijke peuter toeslag.

 

Wat vragen wij

Dankzij onder meer jouw uitvoerige kennis van het bestuursrecht weet je de juiste wettelijke instrumenten in te zetten voor kwaliteitsverbetering van de kinderopvang in Den Haag. Vanzelfsprekend onderhoud je contacten met kinderopvangorganisaties. Je bent betrokken bij de kinderopvang en volgt en analyseert lokale en landelijke ontwikkelingen op het terrein van de kinderopvang.

 

Je bent proactief en beschikt over tact en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en gevoeligheden. Daarbij ben je analytisch, creatief, klantgericht en in staat om snel tot de kern van een probleem door te dringen. Lik op stuk staat bij jou voorop. Ook bij uiteenlopende belangen kun je een goede samenwerking in stand houden en tot resultaten komen. Verder beschik je over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en heb je ruime ervaring met het opstellen van rapportages en verslagen.

Ook beschik je over:

- Een juridische opleiding op academisch niveau en uitvoerige kennis van het bestuursrecht

- Kennis van de Wet kinderopvang

 

Wat bieden wij?

- Een salaris van maximaal € 4.859, - bruto per maand (Schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek

- Een 32-36-urige werkweek

- Een vaste aanstelling (je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 12 maanden aangeboden, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling)

 

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket

- Zoals opname in het ABP-pensioenfonds

- Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering

- Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool

 

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karin Westenbroek, productgroep manager, telefoonnummer 06 11326196.

Locatie: Den Haag

Salaris indicatie: 3500-5000

Uur: 32-40

URL: https://www.jobbird.com/nl/vacature/15705892/gemeente-den-haag-adviseur-kwaliteit-en-handhaving-kinderopvang-den-haag
  • Prijs n.v.t.
  • Datum plaatsing 08-01-19
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Gemeente Den Haag
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 09-05-2018
  • Plaatsnaam Den Haag
  • Telefoon n.v.t.
  • Gezien 1 x
  • Snelcode info 21570453

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.

// Den Haag