Klare taal-Een eigentijdse inleiding op het lezen v d bijbe…

TE KOOP :(a 074) : Klare taal- Een eigentijdse inleiding op het lezen van de bijbel - Rieuwerd Buitenwerf

Uitgave 2007
Uitgeverij : NBG Nederlands Bijbelgenootschap Heerenveen
isbn 9789061269915
Nieuw ,
129 pagina's

Inhoud boek:
Een eigentijdse inleiding op het lezen van de Bijbel
Simon heeft pech in de liefde. Hij valt op verkeerde vrouwen. Voor een Israëliet was een Filistijnse vrouw een foute vrouw. Simson trouwt zo'n Filistijnse vrouw, en jawel, zij bedriegt hem. Ze gaat niet vreemd, maar ze verraadt de geheimen die ze samen delen.
Reizen, zwangerschap en de liefde - je kunt erover lezen in glossy tijdschriften, maar ook in een eeuwenoud boek: de Bijbel. Wat horen we in de Bijbel over de mensen van toen? Hoe leefden ze?
In bijna elk bijbelboek speelt God een hoofdrol, maar niet steeds op dezelfde manier. Hoe zit dat precies? Aan de hand van dit soort vragen wordt de lezer van Klare taal door de Bijbel heengeleid.

Rieuwerd Buitenwerf heeft zestig verhalen en gedichten in heldere taal toegelicht. Hij bespreekt niet alleen mooie en bekende teksten , maar ook vreemde verhalen over geweld, vrouwen en seksualiteit.
Klare taal sluit af met een hoofdstuk over boeken die niet in de Bijbel terechtgekomen zijn, zoals het Judasevangelie en de Zoon van God-tekst uit Qumran.
Rieuwerd Buitenwerf is bijbelwetenschapper en hoofd van de afdeling Vertalen en Uitgeven van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Recensie(s)
De auteur, werkzaam bij het Nederlands Bijbelgenootschap en bijbelwetenschapper, biedt in dit aantrekkelijk vormgegeven boek zestig navertelde bijbelverhalen aan. Na een nuchtere inleiding op de bijbel, het vertalen en de inhoudsopgave ervan, geeft de auteur in zeven thematische hoofdstukken (lifestyle, de bijbel als literatuur, God, het gewone leven, geschiedenis, vreemde verhalen, deuterocanoniek) zijn deskundige, moderne en duidelijke vertelling van verhalen en poetische en prozateksten.
In het boek staan vele fraaie en bij de tekst passende afbeeldingen (in blauw afgedrukte tekeningen) van vaak oude voorwerpen en aparte kaders met relevante informatie, die soms ingaat op wat een gewone lezer zich afvraagt bij de bijbel. Een erg bescheiden literatuuropgave en een tekst-index ronden het geheel af. Een uitstekend boek om op een ontspannen manier met de bijbel te leren omgaan. Voor mensen die op een heldere en moderne manier inzicht willen krijgen in de kracht en de betekenis van de inhoud van de bijbel. Uitgave in oblong formaat.

Dr. A. van der Lingen

OPHAALPRIJS VAN € 3,50
Verzendkosten KK:
postnl : € 4,00 brievenbus
DPD :€ 3,95 brievenbus
DHL : € 3,95 brievenbus

  • Prijs € 3,50
  • Datum plaatsing 16-07-20
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder José
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 04-05-2015
  • Plaatsnaam Bennekom
  • Telefoon n.v.t.
  • Bekeken 6 x
  • Snelcode info 6044731

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder mailen via de button ‘Stuur een e-mail’.

Bezorgservice