Harkes Tuincentrum Ede

Harkes Tuincentrum Ede creëert shop voor eetbare tuin.

Bij Harkes is recentelijk een gloednieuwe shop-in-shop gecreëerd met betrekking tot de 'eetbare tuin'. „Moestuinieren is - onder andere dankzij Albert Heijn - een zeer grote trend. Klanten kunnen bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met zelf zaaien en kweken".

 Adres
Klinkenbergerweg 29
 
6711MH  Ede
 
 
Telefoon:
0318-612694
Email:
harkestc@gmail.com
Website:
www.harkestuincentrum.nl
 
 
Openings tijden
 
 
 
maandag
09:00 - 18:00
dinsdag
08:30 - 18:00
woensdag
08:30 - 18:00
donderdag
08:30 - 18:00
vrijdag
08:30 - 21:00
zaterdag
08:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Harkes Tuincentrum is volop in beweging.

Na een interne en externe verbouwing vorig jaar heeft de specialist in bloemen en planten recentelijk een gloednieuwe shop-in-shop gecreëerd met betrekking tot de 'eetbare tuin'. „Moestuinieren is - onder andere dankzij Albert Heijn - een zeer grote trend. Klanten kunnen bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met zelf zaaien en kweken", aldus eigenaar J. Harkes.

 

 

„In een branche als die van ons kun je nooit stilzitten", verklaart Harkes. „Het is belangrijk om altijd bezig te zijn en op zoek te gaan naar kansen en ontwikkelingen." De moestuin is volgens hem momenteel één van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van tuinieren. „Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om de producten voor de eetbare tuin dit voorjaar te groeperen. Spaart u de moestuintjes van Albert Heijn? Wij verkopen alles om deze verder te kweken, zoals speciale grond voor de moestuinbak en zelfs Perliet en Vermiculiet in verpakkingen van zes liter. Deze producten staan erom bekend de structuur in de grond te verbeteren en er is veel vraag naar." Uiteraard kunnen klanten bij Harkes Tuincentrum ook terecht voor vele soorten zaden en ook grond- en meststoffen liggen binnen handbereik in de shop-in-shop. „Half maart is een goede tijd om met de moestuin aan de slag te gaan. In onze Zaadcatalogus, die gratis af te halen is, staan handige tips."

 

VASTE PLANTEN

Nu we de winter achter ons hebben gelaten, is volgens Harkes ook de tijd voor de vaste planten in de tuin weer aangebroken. „Wij verkopen dit seizoen niet alleen kleine, maar ook grotere, kwalitatieve vaste planten. Het voordeel hiervan is dat de tuin meteen mooi gevuld is en dat er gelijk meer bloeikansen zijn." Wie graag wil weten hoe de planten verzorgd moeten worden, kan op www.harkestuincentrum.nl een gratis profiel aanmaken waarin de planten ingevoerd kunnen worden. „Wij zorgen dan voor advies op maat, geheel afgestemd op uw tuin. Dit gebeurt onder andere aan de hand van filmpjes van een hovenier", aldus eigenaar Harkes. Ook is het mogelijk bij Harkes Tuincentrum een verticuteermachine te huren om het gazon mosvrij te krijgen en eventueel weer nieuw gras in te zaaien.

 

 

WORKSHOPS

Als klap op de vuurpijl is Harkes Tuincentrum recentelijk ook begonnen met het verzorgen van workshops. Hierbij valt te denken aan het maken van een tafeldecoratie, een krans voor aan de deur, een kruidenkussen of een voorjaarstas. Vanaf vijf personen kan in overleg een datum worden ingepland. Op de website is ook een aantal vaste workshop-data te vinden, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. „Daarnaast", zo zegt Harkes, „zijn we nu ook nog even heel druk met een volgende aanpassing in de winkel. De planning is om rond Pasen de routing weer iets aan te passen en de ingang te verleggen. Genoeg te doen dus."


Harkes Tuincentrum

Klinkenbergerweg 29, 6711 MH Ede

T: 0318-612694