Kalverhok Small los hok met drempel

prijs
€ 313,39
datum plaatsing
04-04-17
conditie
nieuw
adverteerder
Landbouwwinkel
type
aangeboden
adverteert sinds
28-09-2012
plaatsnaam
Mechelen
telefoon
0434552665
gezien
11 x
snelcode info
6604090

Deze adverteerder wenst geen zichtbare biedingen te ontvangen. Je kunt de adverteerder bellen of mailen via de button 'Stuur een bericht naar de adverteerder'.

Omschrijving

Dieren en Toebehoren > Overige Toebehoren

KENMERKEN:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Ophalen of Verzenden
 ● Beschikbaarheid: op voorraad
 ● Verzendkosten €: 4.95
 ● Levertijd (in dagen): 0

OMSCHRIJVING:


 ● Kalveriglo Calf-O-Tel Klein, compleet

 ● Polyester hok met kunststof drempel


Details

De CalfOTel Small is uitermate geschikt voor de buiten opfok van kalveren tot en met 2 weken. Het hok onderscheidt zich door het sterke en duurzame materiaal en zijn unieke en gepatenteerde hekwerk. ● De wielen onder onze hokken maken hen gemakkelijk verrijdbaar, in geval van verplaatsing of voor reiniging met de hogedrukspuit elders op het erf.
 ● Verversen van stro is een fluitje van een cent door de opklapbare hekken, die - door de slimme sloten - met één hand te bedienen zijn.
 ● Gebruikers van CalfOTel® systemen bevestigen keer op keer dat hun kosten van arbeid drastisch zijn afgenomen. Ofwel: pure winst!

Sterke punten

 ● Gemaakt van glasvezelversterkt polyester, hetgeen garant staat voor een lange levensduur en schaduwtemperatuur in de zomer
 ● De gladde binnenlaag verhindert bacterievorming en is makkelijk te reinigen
 ● De stalen drempel houdt het stro in het hokAfmetingen CalfOTel Small

 ● Hok met drempel
 ● Afmetingen: (l. x b. x h.)
 ● Hok: 150 x 120 x 125 cm


Afzondering van het kalf
Een kalf wordt zonder afweerstoffen geboren en is dus erg vatbaar voor infecties. In het Calf-O-Tel systeem zijn alle kalveren van elkaar gescheiden. Door het nuchtere kalf direct af te zonderen van alle mogelijke besmettingsbronnen, is de kans op infectie in de meest vatbare periode minimaal.

Frisse lucht en een goed klimaat
In het Calf-O-Tel kalverhok heeft het kalf geen last van tocht en is er frisse lucht onbeperkt beschikbaar. Het is de combinatie van frisse lucht, afzondering en het ruim aanwezige daglicht die ervoor zorgt dat het dier gezond en sterk wordt en een grote weerstand opbouwt. Daarbij vormen extreem lage buitentemperaturen bij voldoende lengte van het hok geen enkel probleem voor de kalveren.

Goede hygiëne
Hygiëne speelt een cruciale rol. Omdat ieder kalf zijn eigen onderkomen heeft, is een zeer goede hygiëne mogelijk. Zodra een hok vrijkomt, kan het op simpele wijze worden schoongemaakt. Daarvoor is de binnenzijde van het hok voorzien van een harde gladde laag. Dat maakt een snelle en grondige reiniging erg eenvoudig. Tevens zorgt deze laag ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich te nestelen. Voorzien van een verse laag stro, krijgt de volgende bewoner weer een fris en zuiver onderkomen.

Optimaal overzicht
Als u de hokken in de nabijheid van een melkstal, woonhuis of erf plaatst, houdt u een maximaal toezicht op uw toekomstige bron van inkomsten. Vele malen per dag kunt u even een waakzaam oogje over uw kalveren laten gaan. Bij de minste of geringste twijfel over de ontwikkeling of gezondheid van een kalf kunt u direct de nodige maatregelen treffen. Eenvoudige reinigingHet scharnierende hekwerk is kantelbaar, zowel met als zonder frontgedeelte en behoudt altijd een U-vorm. Met gekanteld hekwerk kan het buitenverblijf gemakkelijk en snel machinaal gereinigd worden.
Ook het hok kan over het scharnier naar voren kantelen. Zo schuift het stro uit het binnenverblijf en kan het snel en moeiteloos opgeruimd worden.
Dankzij de solide wielen is het gehele systeem - met kalf - verrijdbaar Polyester: sterk en duurzaam
Polyester is een algemene naam voor een materiaal dat bestaat uit polyesterhars met daarin glasvezels als versterking waardoor het geen last heeft van weersinvloeden zoals UV-straling en extreme hitte of koude. Dit polyester waarborgt vormvastheid en ongekende sterkte. Hierdoor is het hok zeer sterk en duurzaam. Polyester heeft immers zijn duurzaamheid ruimschoots bewezen door de toepassing in silo’s. Een silo met een levensduur van 40 jaar is geen uitzondering. Ook de lange levensduur van glasvezelversterkte polyester Calf-O-Tel kalverhokken is beslist bewezen.


Verder heeft polyester als groot voordeel dat het UV-bestendig is. Het Calf-O-Tel kalverhok laat absoluut geen zonlicht door en de toplaag, die wit is, reflecteert het zonlicht. Een synergisch effect van materiaal en kleur dus. Hierdoor blijft het bij hoge temperaturen koel in het hok. De openingen boven in de hokken zorgen nog eens voor optimale ventilatie zodat er altijd frisse lucht in het hok is. De gladde gelcoatlaag in de binnenkant van het hok beschermt de glasvezel en zorgt ervoor dat het hok optimaal te reinigen is. Er kunnen dus ook geen spleten en kieren ontstaan die tocht zouden kunnen veroorzaken of waarin zich ziekteverwekkers zoals bijvoorbeeld bacteriën en virussen zouden kunnen nestelen.
Arbeid
Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijke eis voor een systeem waarmee u elke dag werkt. Het Calf-O-Tel systeem komt daarin volledig tegemoet met een zeer doordacht en gepatendeerd hekwerk. Via de voederplaatsen aan de voorzijde voert u melk, brokken en water in één keer aan.
Welzijn
Het Calf-O-Tel hok beschikt over een natuurlijke luchttoevoer door de grote opening. De ruimte blijft droog en de kalveren krijgen altijd voldoende frisse lucht. De openingen boven in de hokken zorgen nog eens voor optimale ventilatie zodat er altijd frisse lucht in het hok is. Dat vermindert terugvallen door b.v. longaandoeningen. Het hok biedt met zijn diepte ook voldoende bescherming bij lagere temperaturen. Uniek nieuw Voersyteem: De Calf-O-Tel Combifeeder!!

Calf-O-Tel introduceert een nieuw buitenvoederingssysteem: De Calf-O-Tel Combifeeder.

De combifeeder biedt de mogelijkheid om brok en hooi in één combinatie unit aan te bieden. Onderin bevindt zich de brok bak, bovenin is een hooiruif geplaatst.

De Combifeeder wordt aan de voorzijde van het hekwerk bevestigd. Dankzij de unieke vormgeving wordt het hooi in de brok beschermd tegen de regen. Door dit nieuwe voedersysteem worden ook bij buitenopfok de kalveren altijd voorzien van droog voer.

Mogelijke opties:
 ● Speenemmer ● Speenemmerhouder

Met deze speenemmerhouder is het gemakkelijk om de speciale speenemmer aan het inzethek van het kalverhok te monteren.
 ● Emmerring

Houder voor voederschalen of (speen)emmers. Kan eenvoudig tussen het hekwerk van het kalverhok geklemd worden.

 ● Voederschaal 5 liter

Geschikt voor het voeren van brok, melk of water.
 ● Voederschaal 8 liter


Door de ronde onderkant van de schaal kunnen de kalveren de kom zeer eenvoudig leegdrinken.


Groei
Een betere welzijn van het kalf betekent ook een betere groei omdat het kalf opgroeit zonder stress. Een gezond kalf zal het later als melkkoe beslist beter doen. De eerste 6 levensweken zijn voor een optimale ontwikkeling van enorm belang, ook al omdat het dier juist dan het meest vatbaar voor infecties is. Calf-O-Tel hokken helpen de infectiedruk op het bedrijf te verlagen. Als u de hokken in de nabijheid van een melkstal, woonhuis of erf plaatst, houdt u een maximaal toezicht op uw toekomstige bron van inkomsten. Vele malen per dag kunt u even een waakzaam oogje over uw kalveren laten gaan. Bij de minste of geringste twijfel over de ontwikkeling of gezondheid van een kalf kunt u direct de nodige maatregelen treffen

Overigens is de kalverhut ook uitermate geschikt als dierhok of hutje voor het prijsbewust huisvesten van andere diersoorten. Zo worden de iglo’s veelvuldig gebruikt voor huisdieren zoals dwerggeiten, schapen, kleine pony’s, honden, etc, etc…… Bekijk ook ons assortiment meerstuks groepsiglo’s. Informeer naar de details en de scherpe prijzen van Landbouwwinkel.nl. Advies: veranker de kalverhutten / schuilhokken middels pennen aan de bodem, indien deze in een winderige omgeving geplaatst worden.


Extra informatie
Naam artikel Kalverhok Small los hok met drempel
Staat Nieuw
Lengte (cm) 150
Breedte (cm) 120
Hoogte (cm) 125
Eenheid 1 stuk
Materiaal Vezelversterkt polyester
Verzendcode (VC) Pakket
Verwachte levertijd als voorradig 1 a 2 wekenEXTRA KENMERKEN:
 ● SKU (eigen artikel code): 51-030475

ADVERTEERDER:
Naam: Landbouwwinkel
Tel: 0434552665
Website: http://redirect.advertentieplanet.nl/4848946/ko

Meer productinformatie vind je op de Landbouwwinkel website.
ZEER SCHERPE PRIJZEN!! Ook vind je op onze site vele andere tuin- park-, mini- en quadwerktuigen, landbouwmechanisatie, stal- en weidetechniek, boerderij- en manegetoebehoren, schuilstallen, dierbenodigdheden. Wijzigingen van prijzen, details, fotos en uitvoeringen voorbehouden. Bezoek aan ons kantooradres in Mechelen (NL) uitsluitend na telefonische afspraak.

Deel deze advertentie met:
|
gewoon beestachtig goed