Koopplein Hardenberg

De Facebook Like Box gaat verdwijnen

Facebook heeft aangekondigd dat de Facebook Like Box per 23 juni 2015 komt te vervallen.

 

Voor meer informatie:

Koopplein Hardenberg

Dick van Genne

Mail:hardenberg@koopplein.nl 

Tel: 06 41 42 9687  

web:www.koopplein.nl/hardenberg

De Facebook Like Box gaat verdwijnen

Facebook heeft aangekondigd dat de Facebook Like Box per 23 juni 2015 komt te vervallen.

Wat is de Facebook Like Box?

Je bent de Facebook Like Box ongetwijfeld al wel eens tegen gekomen. Het is een rechthoekige box met de naam van een Facebook pagina, de mensen die de pagina geliked hebben en eventueel de berichten van de pagina. Hieronder zie je een voorbeeld van een Facebook Like Box. 

                        Facebook like box plugin Koopplein Hardenberg.1

 Met de Facebook Like Box kun je de Facebook pagina van bv. je bedrijf of vereniging op je website laten zien, inclusief de gezichten en de activity feed. Het geeft bezoekers de mogelijkheid om je Facebook pagina te liken zonder je website te verlaten.

Facebook Page Plugin als alternatief voor de Like Box

Facebook heeft als alternatief voor de Like Box de Facebook Page Plugin in het leven geroepen. Hieronder zie je een voorbeeld van de Facebook Page Plugin

Facebook like box plugin.2

De Facebook Page Plugin heeft de volgende mogelijkheden:

  • Je kunt de hoogte en de breedte van de plugin zelf opgeven. De breedte is minimaal 280px en maximaal 500px. Als je niets invult wordt de standaard breedte van 340px gebruikt. De hoogte is minimaal 130px. Als je niets invult wordt de standaard hoogte van 500px gebruikt.
  • Je kunt aangeven of de gezichten van je vrienden getoond moeten worden. Standaard staat dit aan
  • Je kunt je Facebook cover photo tonen. Standaard wordt dee getoond en je hebt de mogelijkheid om dit uit te zetten. Dit is nieuw ten opzichte van de Facebook Like Box waarin de header niet getoond werd.
  • Je kunt de pagina berichten tonen. Standaard staat deze optie uit.

De Facebook Page Plugin heeft ongeveer dezelfde mogelijkheid als de Facebook Like Box. De optie om je Facebook cover foto te tonen is nieuw en hierdoor ziet het geheel er wat mooier uit dan bij de Like Box. Een ander voordeel is dat je de Facebook pagina niet alleen kunt liken, maar ook kunt delen.

De Facebook Page Plugin opnemen op je WordPress website

Ga naar de Page plugin op de developers pagina van Facebook. Vul hier je Facebook Page URL in. Vul eventueel de hoogte en breedte in pixels in. Geef met de vinkjes aan of je de gezichten wilt tonen, de cover foto wilt laten zien en of je de berichten stream wilt laten zien. Als je dit goed hebt ingevuld, klik je op de knop “Get Code”.

             Facebook like box plugin.3

Je krijgt dan twee stukjes code te zien. Het eerste deel van de code moet je op eenmalig op de pagina opnemen. Facebook geeft aan dat dit bij voorkeur meteen na de tag moet gebeuren.

Het tweede stukje code is voor het tonen van de Facebook Page Plugin en deze code plak je op de plek waar je de Facebook Page Plugin wilt tonen. Deze code kun je bv. in een widget in de sidebar of in de footer plakken.

Als je het te ingewikkeld vindt om de code op je website op te nemen, kun je ook gebruik maken van een plugin voor het opnemen van de Facebook Page Plugin voor WordPress. Waarschijnlijk zullen de meeste plugins voor het tonen van een Facebook Like Box snel inspelen op deze wijziging en zullen deze binnenkort geschikt zijn voor de Facebook Page Plugin. De plugin Simple Facebook Page Widget & Shortcode is hier bv. al op aangepast.

Conclusie

De Facebook Page Plugin lijkt een verbetering ten opzichte van de Facebook Like Box, omdat je nu de mogelijkheid hebt om je Facebook cover photo te tonen in de plugin. Een nadeel is wel dat je een stukje javascript in je broncode op moet nemen.

Als je gebruik maakt van de Facebook Like Box, zorg dan dat je deze voor 23 juni vervangt door de Facebook Page Plugin. Als je hier een plugin voor gebruikt, controleer dan of deze aangepast is voor de Facebook Page Plugin. Zo niet, gebruik dan een andere plugin die wel geschikt is, zoals de plugin Simple Facebook Page Widget & Shortcode.