Kachels en haarden

De Kachel speciaalzaak uit gemeente Hardenberg is de specialist van Drenthe, Overijssel en Twente. Een veelzijdig Duurzaam Energie bedrijf met als specialiteit de levering en installatie van kachels, haarden, schouwen, rookkanalen, zowel voor elektrisch, gas, hout of pellets en eventueel aangesloten op uw cv-installatie.

 

 U kunt ons inschakelen voor de vakkundige aanleg van:

 
• Houtgestookte cv-kachels en haarden 
• Gaskachels en haarden 
• Houtkachels en haarden 
• Rookgas systemen 
• Pelletkachels 
• Elektrische kachels en haarden 
• Schouwen,
• Natuurstenen plateau’s en bijbehorende kasten
• Kachel onderhoud en reparaties 
• Kachel accessoires
• Bijbehorende bouwkundige werkzaamheden 
• Installatie werkzaamheden 

 

Kachel speciaalzaak op Koopplein.

 

 

Houtkachels...         

   Haardhuys-twente-openhaard-hout   Haardhuys twente openhaard hout 3   Haardhuys twente openhaard hout 2

Bent u een stoker die graag in het vuur port en een blokje hout oplegt? Dan is een houtkachel echt iets voor u. Een mooi levend vuur is niet alleen heerlijk om naar te kijken, maar geeft ook gezelligheid en een behaaglijke warmte. Deze warmte is het beste te vergelijken met de zonnewarmte op ons lichaam.

Wie bij de kachel zit wil niet alleen warme voeten maar ook een warme rug. 

Natuurlijk is het belangrijk dat de ruiten van de kachel mooi schoon blijven. Dit kan bereikt worden door het stoken van droog hout waardoor een hoge verbrandings-temperatuur wordt bereikt. Houtvuren kunnen op verschillende manieren worden toegepast in uw interieur. Openhaarden, inbouwhaarden en voorzethaarden behoren tot de mogelijkheden. Uw keuze gaat van design tot klassiek. Ook op het gebied van bediening zijn er kenmerkende verschillen.

 Hout cv kachels...

    Haardhuys twente hout haard cv.2  Haardhuys twente hout haard cv.3  Haardhuys twente hout haard cv.1

Onze Inbouwhaarden met CV aansluiting houtkachels die aangesloten kunnen worden op uw bestaande CV installatie, maar ook op een nieuwe installatie zonder gas CV. Middels het stoken van de haard wordt het water in de haard verwarmd. Dit water wordt vervolgens gebruikt om te zorgen voor de verwarming van uw gehele woning. Indien u ook gebruikswater (tapwater) wilt verwarmen dient men gebruik te maken van een extra buffervat, waarmee het gebruikswater verwarmd kan worden.

Ideaal om naast de radiatoren ook nog de vloerverwarming op aan te sluiten. 

Met een houtgestookte CV haard kunt u tot ruim de helft besparen aan stookkosten. Indien u de normale prijs voor hout betaalt. Kunt u goed aan hout komen dan is de besparing nog veel groter!

Pelletkachel...

 Haardhuys pallet kachel .2  Haardhuys pallet kachel .1  Haardhuys pallet kachel .3

Bent u op zoek naar een goede pelletkachel? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen.

De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar. De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer na.

De pelletkachel doet de rest. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip onsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag. 

 

Gaskachels & Gashaarden...

 

   haardhuys gaskachels.1  haardhuys gaskachels.2  haardhuys gaskachels.3

Met de afstandsbediening uw haardvuur aanzetten, makkelijker kan het toch niet?

 
Met een gashaard kiest u voor gemak en stijl.
Gashaarden kunnen op allerlei mogelijke manieren worden ingebouwd. Gashaarden zijn er in twee uitvoeringen, te weten open- en gesloten verbrandingstoestellen:

Open toestellen halen de benodigde zuurstof uit de woonkamer. Deze haarden leveren een zeer beperkt rendement en zijn uitsluitend te gebruiken als sfeerhaard.

Gesloten toestellen zijn het alternatief voor opengestookte haarden. Deze haarden kunnen probleemloos in elke woning geplaatst worden en hebben geen afzuiger nodig. Verder wordt de verbrandingslucht direct van buiten aangevoerd. Vaak gebeurt dit via een gevelkanaal waarlangs tegelijk ook de rookgassen worden afgevoerd.

Gashaarden zijn altijd voorzien van een glasplaat welke het vuur gescheiden houdt van de woonkamer. Deze haarden zijn dus altijd veilig op het gebied van CO (koolmonoxide) en er is geen direct contact met het vuur. Het rendement is uitstekend.

Bij Kachel Speciaalzaak vindt u vele  uitvoeringen  van klassiek in een schouw tot moderne vormgeving.

 

Elektrische haarden...

 

  Haardhuys electrisch.1  Haardhuys electrisch.2  Haardhuys electrisch.3

 

Het merk Faber is onderdeel van Glen Dimplex Benelux en o.a. producent van gashaarden, elektrische haarden en houtkachels. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group. Wereldwijd is Glen Dimplex de grootste fabrikant van elektrische verwarming en sfeerhaarden. Bij de Group werken ruim 9000 mensen, die gezamenlijk zorgen voor een omzet van 2,1 miljard euro. Naast haar hoofdvestiging in Heerenveen heeft Glen Dimplex Benelux ook vestigingen in België en Duitsland. Daarnaast exporteert Faber haar producten naar 24 andere Europese landen.

Veel mensen kennen Faber nog van de eerste gaskachels. Maar de geschiedenis van het bedrijf gaat zelfs nog een stukje verder terug. In 1844 legde Jan Gerrits Faber in het Friese Franeker al de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij. De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig voor de eerste grote run op gashaarden. Daarop anticipeerde Faber met nieuwe producten en technieken. In de jaren daarna mocht Faber het marktleiderschap claimen voor schoorsteen gebonden haarden. Detaillisten en groothandelaren verkochten massaal de gashaarden. In 1996 introduceerde Faber als eerste de gesloten verbrandingstechniek. Een techniek die later menig fabrikant overnam.