Wordt nooit meer opgelicht! Truc 1: puppies en kittens

 

Heb je het wel eens meegemaakt? Je hart smelt bij de aanblik van een jong katje of jonge pup. Dit kleine beestje vraagt om jouw liefde! Je kan niet meer helder nadenken.

Ouderwets

Er is waarschijnlijk geen medium te bedenken dat zo gevoelig is voor oplichting als internet. Afgezien van hacking, phishing, pharming, spyware en andere criminele activiteiten is ook de ordinaire ‘ouderwetse’ oplichting nog steeds aan de orde van de dag.

Truc 1: puppies en kittens

Bij het zien van een advertentie met jonge hondjes en poesjes smelt menig hart. Oplichters ruiken hun kans en maken daar handig misbruik van. Ze bieden de (ras)puppies en kittens gratis aan of voor een (veel te) laag bedrag. Realiseer je dat dergelijke aanbiedingen te mooi zijn om waar te zijn. Vaak vragen de zogenaamde verkopers vage vergoedingen welke direct moeten worden betaald. Zoals bijvoorbeeld een bijdrage voor voer- en dierenartskosten. De foto’s die zij plaatsen, worden regelmatig gestolen van websites van de echte fokkers. Meestal betreffen het advertenties in slecht Nederlands met onuitspreekbare e-mailadressen, zonder telefoonnummer en adres. Na betaling zal de pup/ kitten thuis of ergens op een afgesproken plek worden afgeleverd. Je raadt het vast al. Je kan wachten tot je een ons weegt!

Ben je op zoek naar een huisdier, doe zorgvuldig onderzoek. Uiteraard kan je reageren op advertenties welke geplaatst zijn op de verschillende websites. Maar trap niet in vooruit betalen. Maak een afspraak met de fokker en ga persoonlijk kijken. Wanneer je het niet vertrouwt, stop er dan onmiddellijk mee.

Dagelijks worden veel verschillende advertenties geplaatst met aanbod van puppies en kittens. Meer dan 95% van deze geplaatste advertenties kwalificeren wij als ‘verdacht’ en verwijderen wij dan ook direct van onze website.

 Koopplein.nl

Koopplein.nl is de gratis marktplaats in je eigen gemeente. Particulieren adverteren gratis en onbeperkt in hun gemeente. Door het lokale karakter verlopen de aan-en verkopen vlot en wordt bovendien het risico op (internet)oplichting tot een minimum beperkt. De bekende uitspraken ‘ons kent ons’ en ‘boter bij de vis’ blijven immers van toepassing wanneer je vertrouwd wilt handelen.

Tip! Graag verwijzen wij je naar de volgende link voor meer informatie tegen oplichting.

Wordt vervolgd! 

 

Meer tips & weetjes