Dreamcatcher Vintage

Dreamcatcher Vintage

Hofstraat 22

1811 EV Alkmaar

☎️  072-7504116

🖥  https://dreamcatchervintage.nl

📩  alkmaar@dreamcatchervintage.nl

Dreamcatcher Outlet

Helderseweg 3a

 

Dreamcatcher Vintage winkel is er voor gezinnen van minima's. Zij kunnen hier terecht om een minima dreamcatcherpas op te halen. Met deze pas kan je gebruik maken van de  kapper, nagelstudio maar je kunt er ook voordelig kleding, schoenen tassen of sieraden kopen. Tevens worden er verschillende andere activiteiten voor minima's georganiseerd. Lees hier meer over in het onderstaande BLOG artikel van DeWel Media Advies&Concepts

 

SIMONE KNUFMAN legt uit wat Dreamcatcher Vintage voor haar betekent

Het is een druilerige vrijdagmiddag als ik samen met mijn collega Roelant Molenaar met Simone Knufman heb afgesproken in haar minima-winkel. Simone is bij ons in het vizier gekomen door het concept wat zij opgezet heeft om minima gezinnen met een uitkering in de regio groot Alkmaar te helpen.

Simone legt ons de betekenis van Dreamcatcher-vintage uit;
Mijn droom was ondanks mijn ziekte iets te kunnen betekenen voor anderen en dat werd dromen vangen voor anderen!

https://www.facebook.com/dreamcatcher.vintage/ Ik kan deze droom verwezenlijken door de inzet van een grote groep ontzettend lieve vrijwilligers; ik noem ze dan ook mijn DreamTeam. Zij helpen mij Dreamcatcher te verwezenlijken en bieden allemaal dat luisterend oor wat zoveel mensen nodig hebben in deze tijd. We hebben een kapsalon en verkopen mooie nette 2de hands dameskleding.

Omdat het voor mij een droom is om andere vrouwen te kunnen helpen, probeer ik de dromen van deze vrouwen te vangen!

Hoe doet Dreamcatcher dat? 
Dreamcatcher draait op donaties, kleding schoenen en accessoires voor vrouwen deze komen in een nette, schone en gezellige winkels waar iedereen spullen kan kopen. De omzet van de verkopen gaat naar de stichting. Met dit geld kunnen we gezinnen in en om Alkmaar die rond de armoedegrens leven helpen. Wij doen dit door die gezinnen een Dreamcatcher Pas te geven.

Met deze pas kunnen deze mensen met flinke korting alle spullen uit ons winkelassortiment kopen, die meestal in gewone winkels onbereikbaar zijn voor deze groep mensen. Dit kan omdat we in onze winkel een 2-prijzensysteem hanteren, n.l. een gewone en een hele lage prijs voor mensen met de Dreamcatcher-pas.

Bijv. als je bij ons naar de kapper gaat voor € 17,50 kan daarmee een vrouw met een pas voor € 2,50 worden geholpen. Alle omzet die we met verkopen van goederen en diensten binnenhalen blijft binnen Dreamcatcher.

Uiteraard moet we de vaste lasten, gas water, licht en huur iedere maand betalen, maar als er dan nog iets overblijft, geven we daar gratis kinderfeestjes van voor de mama’s die dat zelf niet kunnen geven. Tijdens de feestmaand december kunnen bezitters van de Dreamcatcher-pas cadeautjes met Sinterklaas- of met Kerstfeest in onze winkel kosteloos ophalen

Je begrijpt dus dat dit concept in stand blijft en alleen dan kan functioneren door de medewerking van alle mensen die kleding en andere mode-artikelen doneren… geld schenken… hun kennis willen delen… de vrijwilligers… Al deze mensen zorgen ervoor dat deze cirkel van geven en ontvangen voort blijft bestaan, zodat we met Dreamcatcher de kwetsbare groep kunnen blijven ondersteunen.

Dit hele verhaal aangehoord hebbende besluiten Roelant Molenaar (Koopplein Alkmaar) en ik (Koopplein Langedijk en Koopplein Heerhugowaard) dit mooie initiatief te ondersteunen en bieden Simone kosteloos ondersteuning aan dat zij alle digitale mogelijkheden van ons platform mag gebruiken.

Gebruik makend van deze mogelijkheden is het voor Simone en haar "dreamteam"mogelijk de "droom" groter te laten groeien en het concept voor een breder publiek in onze regio kenbaar en toegankelijk te maken. Zodat ze nog meer minima kan helpen!

Samen nemen we afscheid van Simone en de aanwezige "dreamteam-leden" en wensen ze succes met het uitdelen van de kerstpakketten aan de bezitters van de Dreamcatcher-pas!

Adresgegevens van Dreamcatcher

Dreamcatcher Alkmaar
Hofstraat 22, 1811 EV
Telefoonnummer: 072- 7504116
alkmaar@dreamcatchervintage.nl

 

/files/23699/23698181

 Terug naar je LOKALE KOOPPLEIN.NL