Griekenland 1+2+5+10 Cent 2017 = Miniset 2017

Deze serie van vier Griekse munten van het jaartal 2017 zijn de enige munten die in 2017 in circulatie zijn gekomen. Met name bij de koperen 1+2+5 cent munten is de kans nagenoeg nihil dat deze in de portemonnee komen! Aangevuld met de 10 cent munt is deze miniset Griekenland 2017 een leuke aanvulling op de verzameling. De Griekse 1 cent + 2 cent + 5 cent munten hebben als thema de Griekse band met de zee. Op de Griekse 1 cent munten ziet men een oeroud Grieks oorlogsschip afgebeeld, een z.g. Trireem. Dit soort oorlogsschip werd ongeveer 2.500 jaar geleden al voor het eerst ingezet. Het is een roeischip met roeiers op twee verdiepingen! In zijn tijd was dit soort schepen nagenoeg onverslaanbaar, het waren de grootste oorlogsschepen ter wereld! Op de Griekse 1 Cent 2017 munt ziet men een Griekse Trireem. Links boven aan de munt ziet men het jaartal 2017 en onderaan de munt ziet men het getal 1 met daaronder in het Grieks Cent. Op de Griekse 2 Cent munten ziet men een afbeelding van een Korvet. Een Korvet is een oorlogsschip wat tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van de Grieken tegen de Turken werd ingezet. Een Korvet is een Driemaster. Rechtsboven aan de munt ziet men het jaartal 2017 en onderaan de munt ziet men de waarde aanduiding van 2 Cent waarbij het woord Cent in het Grieks is geschreven. Op de Griekse 5 cent munten ziet men een moderne tanker. Bovenaan de munt ziet men het jaartal 2017 met daaronder de waarde aanduiding van 2 Cent waarbij het woord Cent in het Grieks is geschreven. Op de 10 cent munten van Griekenland ziet men een afbeelding van Rigas Fereos. De schrijver / politicus Rigas Fereos (1757 -1798) was een voorvechter voor de bevrijding van de Balkan en Griekenland in zijn tijd. Hij zat tussen het spanningsveld van de Fransen met Napoleon en de Ottomanen (Turken). Hij werd gearresteerd door Oostenrijk, overgedragen aan de Turken en in 1798 terechtgesteld. Hij wordt door de Grieken nog steeds als een volksheld vereerd. Op de Griekse 10 cent munten ziet men een afbeelding van Rigas Fereos. Aan de linkerkant van de munt ziet men het jaartal 2017 en aan de rechterkant van de munt ziet men het getal 10 en daaronder en het Grieks Cent. In de buitenste ring van de munten ziet men de 12 sterren van Europa.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): GR17-12510C


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 1,95
  • Datum plaatsing 13-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 36 x
  • Snelcode info 15661549
Bezorgservice