Oostenrijk UNC 2018 - 7 Munten

Dit is de UNC set van Oostenrijk 2018. Deze set bestaat uit 7 munten. De 2 Euromunt met de afbeelding van Bertha von Suttner is in 2018 niet geslagen. Op de 1 cent munt van Oostenrijk 2018 ziet men een Gentiaan. Deze prachtige blauwe bloem komt met name in de Alpen, met name in Oostenrijk voor. Rondom de Gentiaan ziet men de tekst Ein Euro Cent en rechtsonder aan de munt ziet men het jaartal 2018. In een boogje ziet men de Oostenrijkse vlag waarmee de landaanduiding wordt weergegeven. Op de 2 Eurocent van Oostenrijk 2018 ziet men een karakteristieke Oostenrijkse bloem, de Edelweiss. Om de bloem heen staat in het Duits geschreven "Zwei Euro Cent". Onder de bloem ziet men in een boogje de Oostenrijkse vlag, hiermee wordt de landaanduiding weergegeven. Tussen de edelweiss en de vlag staat het jaartal 2018. Op de 5 cent munten ziet men een Primula. De Primula komt uit de Sleutelbloemfamilie en is goed vorstbestendig. In de Oostenrijkse Alpen komt men deze bloem tot op grote hoogtes tegen. In het voorjaar kan men van de prachtige bloemen van de Primula genieten. De Primula ziet men centraal op de Oostenrijkse 5 cent munten. Om de bloem heen ziet men de tekst FÜNF EURO CENT. Aan de rechter onderkant ziet men het jaartal 2018. Op de 10 Cent van Oostenrijk 2018 ziet men een afbeelding van de Stephansdom. De Stephansdom is de grootste Kathedraal van Oostenrijk. Deze Kathedraal heeft een aantal torens, de hoogste toren is bijna 137 meter hoog!! Deze Gotische Kathedraal is prominent in Wenen aanwezig.Naast de afbeelding van de Stephansdom ziet men de waarde aanduiding van 10 Eurocent aan de linkerkant van de munt en het jaartal 2018 aan de rechterkant van de munt. Onder de waarde aanduiding van 10 cent ziet men de vlag van Oostenrijk. Op de 20 Cent munt 2018 is het prachtige Slot Belvedere te Wenen afgebeeld. Aan de bovenkant van de munt staat de tekst EURO Cent. In het midden van de munt staat de waarde aanduiding 20. Onder deze waarde aanduiding ziet men het jaartal 2018. Op de 50 cent munt van Oostenrijk 2018 ziet men een afbeelding van het Secessionsgebouw.Het Secessionsgebouw is gebouwd in het jaar 1898 en is een typisch voorbeeld van de Jugendstil. Opvallend aan het gebouw is de vergulde koepel. Op de linkerkant van de munt ziet men verticaal het getal 50 en aan de rechterkant het jaartal 2018 ook verticaal met daaronder een afbeelding van de vlag van Oostenrijk. Aan de bovenkant van de munt ziet men de tekst Euro Cent. Op de 1 Euromunt 2018 is de bekendste Oostenrijker a fgebeeld, de componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). De afbeelding is naar aanleiding van een schilderij wat bijna 30 jaar na zijn dood is geschilderd (1819). Onder het hoofd van Mozart ziet men zijn handtekening. Aan de linkerkant van de munt ziet men het jaartal 2018. Aan de rechterkant van de munt ziet men de waarde aanduiding van 1 Euro. In de buitenste cirkel van de munt ziet men de 12 sterren van Europa.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): AT18-1+2+10


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 4,75
  • Datum plaatsing 14-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 47 x
  • Snelcode info 16326883
Bezorgservice