Duitsland 2 Euro 2018 Charlottenburg Proof

Dit is de set met de bijzondere Duitse 2 Euromunt 2018 Berlijn - Charlottenburg in de kwaliteit Proof. Duitsland geeft sinds het jaar 2006 een serie bijzondere 2 Euromunten uit waarbij een bouwwerk uit een Duitse Deelstaat centraal staat. Duitsland heeft 16 Deelstaten, deze noemt men in het Duits een Land (meervoud Länder), vergelijkbaar met een provincie in Nederland. De Duitse deelstaten hebben elk een zekere vorm van zelfstandigheid. De munt van het jaar 2018 heeft als onderwerp de deelstaat Berlijn. Berlijn hoeft geen nadere toelichting, opmerkelijk is wel dat Berlijn als Deelstaat geen hoofdstad heeft, het is zelf al een Hoofdstad. Als bouwwerk voor de bijzondere 2 Euro van Duitsland 2018 is gekozen voor Slot Charlottenburg. Dit Slot is rond 1700 in opdracht van Sophie Charlotte gebouwd. In de tweede Wereldoorlog is het nagenoeg verwoest en na de tweede Wereldoorlog herbouwd. Slot Charlottenbrug is het grootste Slot van Berlijn. Op de munt ziet men een afbeelding van de voorkant van Slot Charlottenburg. Aan de linkerkant van de munt ziet men het jaartal 2018. Aan de onderkant van de munt ziet men de naam Berlin (Berlijn) en daaronder de letter D. Deze letter D geeft de landsnaam Duitsland aan. De slagplaats van de munt ziet men aan de rechterbovenkant van de munt. De Duitse munten kennen 5 slagplaatsen, A = Berlijn, D = München, F = Stuttgart, G = Karlsruhe en J = Hamburg. De munten zijn in de kwaliteit Proof. Dat is de hoogst mogelijke kwaliteit, de munten zijn met een speciaal stempel geslagen. Proof noemt men in het Duits Spiegelglanz, de munt glanst als een spiegel! De munten zijn verpakt in een prachtige luxe verpakking waarin Berlijn met haar Slot Charlottenburg en de bijbehorende munten nader worden omschreven.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): DE18-2EUR14


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 39,95
  • Datum plaatsing 14-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 39 x
  • Snelcode info 16326890
Bezorgservice