Luxemburg 2 Euro 2017 Willem III Gekleurd

Op 19 februari 1817 werd Willem III (In het Frans Guillaume III) geboren. Hij was van 17 maart 1849 tot zijn dag van overlijden 23 november 1890 Groothertog van Luxemburg en Koning van Nederland. Willem III was een bijzonder man, trok zich soms nergens wat van aan. Als hij met bemodderde schoenen het paleis in liep weigerde hij deze schoon te maken! Hij was getrouwd met Sofie van Wurtemberg. Dit was geen goed huwelijk. Na de dood van Sofie trouwde Willem III met Koningin Emma. Ze kregen één dochter: Prinses Wilhelmina. In de Luxemburgse grondwet stond dat er alleen mannelijke opvolgers Groothertog konden worden. Willem III had alleen de latere Koningin Wilhelmina als opvolger en sinds 1890 is er een andere tak als opvolger van Willem III verder gegaan. In het jaar 2017 is het 200 jaar geleden dat Willem III is geboren en om dit te herdenken heeft Luxemburg een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de rechterkant van de munt ziet men een afbeelding van Willem III. Deze afbeelding is gekleurd conform de originele afbeelding van Willem III. De tekst Guillaume III en het jaartal 1817 zijn rood gekleurd met een witte achtergrond. Verder is de naam Henri en het jaartal 2017 lichtblauw gekleurd en deze kleuren vormen samen weer de nationale kleuren van Luxemburg zijnde rood, wit en lichtblauw. Aan de linkerkant van de munt ziet men de gekleurde afbeelding van Groothertog Henri. Aan de bovenkant van de munt men het lichtblauw gekleurde jaartal 2017 . Aan de onderkant van de munt ziet men de rood gekleurde de tekst Grand-Ducs du Luxembourg.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LX17-2EUR13


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 8,75
  • Datum plaatsing 14-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 35 x
  • Snelcode info 16326897
Bezorgservice