Slowakije 10 Euro 2018 Adam Frantisek Kollár

Adam Frantisek Kollár (1718-1783) was een beroemde Slowaakse intellectueel met een grote internationale Reputatie. Hij was een echte geboren en getogen Slowaak. Hij stond bekend om zijn grote intelligente. Na eerst in Slowakije gestuurd te hebben studeerde hij verder in Wenen. Hij brak zijn kerkelijke studie af, werd later zelfs een criticus van de Katholieke kerk. Deze mega intelligente man werd ook wel de Slowaakse Socrates genoemd. Hij sprak ongeveer 10 verschillende talen! Hij wordt gezien als de bedenker van het begrip Ethnologie. In het jaar 1748 werd hij directeur en raadsheer van de Koninklijke Bibliotheek in Wenen een zeer hoge functie in die tijd. Hij was ook een persoonlijk adviseur van Keizerin Maria Theresia. In het jaar 2018 is het 300 jaar geleden dat Adam Frantisek Kollár is geboren en om dit te herdenken heeft Slowakije een bijzondere zilveren 10 Euromunt uitgegeven. Op de voorkant van de munt ziet men overwegend een aantal boeken afgebeeld om de wijsheid en de bibleothecaire functie van Kollár te benadrukken. Boven de eerste rij boeken zi et men de landsnaam Slovensko (Slowakije). Aan de linkerkant van de munt ziet men het Wapen van Slowakije met daarnaast een drietal boeken. Daaronder ziet men de waarde aanduiding van 10 Euro met daaronder weer een aantal boeken. Aan de rechterkant van de munt ziet men de Latijnse tekst van een belangrijk werk van Kollár: Analecta monumentorum omnis aevi Vindobonensia. Aan de onderkant van de munt ziet men het jaartal 2018. Op de achterkant van de munt ziet men een afbeelding van Adam Frantisek Kollár. Aan de linkerkant de tekst Adam Frantisek Kollár en aan de rechterkant zijn geboortejaar 1718 en jaar van overlijden 1783.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): SK18-19AKOL


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 24,50
  • Datum plaatsing 01-06-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 32 x
  • Snelcode info 17449682
Bezorgservice