Duitsland 2 Euro 2018 Helmut Schmidt Gekleurd Serie van 5 s…

Duitsland heeft een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven ter nagedachtenis aan Helmut Schmidt (23.12.1918 - 10.11.2015). Helmut Schmidt was een echte Hamburger, hij woonde er nagenoeg zijn hele leven. Als jongeman vocht hij in de Duitse Wehrmacht. Na zijn studie als econoom kwam hij in de namens de SPD in de Bondsdag, het Duitse parlement. Hij bekleedde diverse ministersfuncties en was van 1974 tot 1982 Bondskanselier van Duitsland. Vanaf de tweede Wereldoorlog heeft Duitsland tot nu toe slechts acht Bondskanseliers gehad! Hij had grote interesse voor muziek, sprak vloeiend Engels en was tot zijn dood een kettingroker. Zijn ambtsperiode kenmerkte zich door soberheid en nuchterheid met een grote samenwerking in Europa, met name Frankrijk. Verder zocht hij met zijn Oostpolitiek toenadering tot het Oosten, een beleid wat door zijn opvolger Helmut Kohl (CDU) werd voortgezet. Op deze prachtige gekleurde 2 Euromunt ziet men Helmut Schmidt in zijn karakteristieke houding in gesprek met een gesprekspartner. Rechtsboven aan de munt ziet men in een halve cirkel de naam Helmut Schmidt rood gekleurd en aan de rechterkant ziet men de jaartallen 1918 en 2015 zwart gekleurd. Onder deze jaartallen ziet men de Letter van de Slagplaats. Deze serie munten bestaat uit 5 slagplaatsen: A = Berlijn, D = München, F = Stuttgart, G = Karlsruhe en J = Hamburg. Aan de linkerkant ziet men de geel gekleurde letter D, zijnde de afkorting van Duitsland. Deze letter D moet niet verward worden met de letter van de slagplaats. Onder de D van Duitsland staat het geel gekleurde jaartal 2018. De kleuren van Helmut Schmidt en de jaartallen vormen samen weer de Nationale kleuren van Duitsland zijnde Zwart, Rood en Goudgeel.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): DE18-2EUR21


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 37,50
  • Datum plaatsing 02-07-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 23 x
  • Snelcode info 17460147
Bezorgservice