Andorra 2 Euro 2018 25 Jaar Constitutie Andorra

Deze bijzondere 2 Euromunt van Andorra 2018 heeft als thema het 25 jarig jubileum van de Grondwet van Andorra. De officiële taal van Andorra is Catalaans en de Grondwet van Andorra (in het Catalaans Constitucio d'Andorra) is de hoogste wet van het Prinsdom Andorra. De bevolking van Andorra stemde door middel van een referendum op 14 maart 1993 met de Andorrese Grondwet die op 28 april 1993 in werking trad. De Grondwet werd ondertekend door de twee co-prinsen van Andorra, de president van Frankrijk (Toen Mitterrand) en de Bisschop van Urgell (Joan Marti Alanis). In deze grondwet is expliciet geregeld dat de president van Frankrijk en de Bisschop van Urgell de staatshoofden van Andorra zijn. In artikel 1 staat genoemd dat Andorra een democratische en sociale rechtsstaat is. Op de voorkant van de munt ziet men het monument voor de mannen en de vrouwen die de Grondwet wilden. Dit monument staat voor het Parlement van Andorra. Men ziet in dit monument de silhouetten van een man en een vrouw. Naast de afbeelding van het monument ziet men een kleine afbeelding van het landje Andorra met daarin de tekst VIRTVS VNITA FORTOR (Deugd verenigd is sterker), het motto van Andorra. Aan de rechterkant ziet men in een cirkel de tekst 25e Aniversari de la Constitucio met daaronder de jaartallen 1993 en 2018. Aan de linkerkant van de munt ziet men de landsnaam Andorra. De munt is verpakt in een luxe genummerde plastic blisterverpakking en de oplage van deze munt is slechts 75.000 exemplaren.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): AD18-2EURO2


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 19,50
  • Datum plaatsing 14-07-21
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 28 x
  • Snelcode info 17658183
Bezorgservice