Finland 10 Euro 2018 Barok en Rococo

Finland heeft ook haar bijzondere munt uitgegeven in de serie munten welke als thema hebben de verschillende kunsttijdperken. De munt van het jaar 2018 heeft als onderwerp de Barok en Rococo. De barokke stijl kwam in de 17e eeuw over uit Italië en de stijl die daarop volgde, de Rococo had haar oorsprong min of meer in Frankrijk. De Barok is Extravagant met rijke versieringen en de Rococo was meer elegant en van schoonheid voorzien. In Finland kwam deze stijl niet zoveel voor. De architect / militair Augustin Ehrensvärd kreeg van de Zweedse koning opdracht een fort te bouwen op een eiland voor de kust van Helsinki. De naam was eerst Svaeborg (Zwedenburcht) en vanaf 1917 heet het Suomenlinna (Fort van Finland). Het fort staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De Barokke stijl ziet men in verschillende delen van het fort en de Rococo ziet men in verschillende woonruimtes van het fort terug. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van Augustin Ehrensvärd met daarnaast een kaart van het versterkte eiland. Aan de linkerkant ziet men de naam Augustin Ehrensvärd en aan de onderkant ziet men de waarde aanduiding van 10 Euro. Naast deze waarde aanduiding ziet men de naam Suomenlinna en Svaeborg. Op de achterkant van de munt ziet men in het midden de Finse Leeuw. Daarboven ziet men de landsnaam Suomi (=Fins) en Finland (=Zweeds) met het jaartal 2018. In de buitenkant van de munt ziet men de Zweedse woorden Euroopan Aikakaudet en de Finse woorden Europeiska Epoker. Vertaald is dit Europees Tijdperk. Verder ziet men een grote vijfpuntige ster die deze serie kenmerkt en uiteraard ontbreekt de Europaster niet op deze munt. De munt is verpakt in een luxe berken houten verpakking en wordt met een certificaat geleverd.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): FI18-10BARO


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 39,50
  • Datum plaatsing 02-01-19
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Gezien 5 x
  • Snelcode info 18638580
Bezorgservice