Slowakije 10 Euro 2018 200 Jaar Stoomboot Donau

Rond het jaar 1800 kwamen de eerste Stoomboten. Deze stoomboten voeren met name op de grote rivieren. Het waren boten met schoepen waarbij de Europese stoomboten de raderen meestal aan de zijkant hadden. Dit gaf met het afmeren wel eens problemen. In het jaar 1818 werd in het Oostenrijks-Hongaarse Rijk voor de eerste keer een proefvaart gemaakt met een Raderstoomboot. Deze boot, de Carolina was een houten boot van 15 meter lang met een kracht van 24 PK. Ze kon 45 ton vervoeren. De eerste vaart was op 2 september 1818 waarbij de Carolina van Wenen naar Bratislava voer. Het vervoer van mensen per stoomboot nam een geweldige vlucht en op de top vervoerde men over de Donau bijna 2 Miljoen mensen per jaar met maar liefst 200 Stoomboten! Ter herinnering aan de eerste Stoombootvaart op de Donau heeft Slowakije een bijzondere 10 Euromunt uitgegeven. Op de voorkant van de munt ziet men een aantal technische onderdelen van de Carolina, de eerste Stoomboot die op de Donau voer. Aan de linkerkant van de munt ziet men het wapen van Slowakije met daarboven de landsnaam Slovensko (Slowakije). Onderaan de munt ziet men het jaartal 2018. Op de achterkant van de munt ziet men aan de bovenkant een afbeelding van Bratislava met haar beroemde kasteel. Daaronder ziet men een afbeelding van de Carolina. Aan de bovenkant ziet men in een halve cirkel de tekst PRVY PARNIK V BRATISLAVE (De eerste stoomboot in Bratislava). Aan de linkerkant van de munt ziet men het jaartal 1818. Aan de onderkant van de munt ziet men de waarde aanduiding van 10 Euro. Het randschrift van de munt luidt VIEDEN - BRATISLAVA - BUDAPEST.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): SK18-10DONA


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 26,50
  • Datum plaatsing 02-01-19
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Gezien 7 x
  • Snelcode info 18638582
Bezorgservice