Griekenland 10 Euro 2017 Diogenes

Diogenes (412 - 323 BC) was één van de meest cynische filosofen die men gekend heeft. Hij is geboren in Sinope, nu noord Turkije, destijds een Griekse kolonie. Nadat zijn familie bij een schandaal wegens valse munterij betrokken was moest hij Sinope verlaten en ging hij naar Athene waar hij een pupil werd van Antisthenes, een volgeling van Socrates. Door zijn cynische houding en zijn mentaliteit dat hij zich nergens iets van aantrok was hij een bijzonder man. In het woord Cynisme zit het Griekse woord hond, in die tijd een onbeschaamd dier dat zich ook nergens iets van aantrok. Volgens de overlevering leefde hij in een soort ton en zijn enige bezit was een stuk kleding, een bord om te eten en een uitgehold bakje om uit te drinken. Het beroemde verhaal is dat Alexander de Grote hem opzocht in Athene en nadat hij Diogenes vond aan hem vroeg: Kan ik iets voor U doen? Het antwoord van Diogenes was kenmerkend: Ja, wilt U een stap opzij doen, U staat in de zon. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van Diogenes met een hond. Verder ziet men een afbeelding van de ton waarin hij leefde. Boven de ton ziet men het jaartal 2017. Aan de linkerkant van de munt ziet men de Griekse tekst Diogenes en 412 - 323 BC. Op de achterkant van de munt ziet men in het Grieks de landsnaam Griekse Republiek en het jaartal 2017. In het midden ziet men het wapen van Griekenland. De munt is verpakt in een luxe verpakking en wordt met een genummerd certificaat geleverd. De oplage van deze munt is slechts 2.000 exemplaren.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): GR17-10DIOG


Bekijk de website van de adverteerder

  • Prijs € 124,50
  • Datum plaatsing 07-09-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder Eurocoinhouse
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 30-11-2017
  • Plaatsnaam Nijverdal
  • Telefoon 0548618384
  • Bekeken 25 x
  • Snelcode info 18704222
Bezorgservice